fbpx

Australian Open: Ανακοινώθηκε η entry list, στο No. 6 του ταμπλό ο Τσιτσιπάς

Australian Open: Ανακοινώθηκε η entry list, στο No. 6 του ταμπλό ο Τσιτσιπάς

Ανακοινώθηκαν οι λίστες συμμετοχών για το πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς, το Australian Open, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίσκεται στο No. 6 του ταμπλό. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα επιστρέψει ως περσινός φιναλίστ στη διοργάνωση, και θα δώσει το «παρών» για έβδομη φορά.

Η χρονιά για τον Στέφανο ολοκληρώθηκε στο Τορίνο με τη συμμετοχή του στα Nitto ATP Finals, και μέσα απ’ αυτήν κράτησε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Φέτος όμως, το έργο του στη Μελβούρνη θα είναι δυσκολότερο, καθώς ως φιναλίστ έχει να καλύψει και πολλούς βαθμούς.

Οι πόντοι υπεράσπισής του είναι 1.200, και για να τους κρατήσει θα πρέπει να επαναλάβει μια αντίστοιχη πορεία με πέρυσι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μειωθεί η βαθμολογική του συγκομιδή στα ATP Rankings, και οι διώκτες του θα μπορέσουν να τον πλησιάσουν, ή και να τον προσπεράσουν.

Στα αξιοσημείωτα των ανακοινώσεων της entry list για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού στην Αυστραλία (14-28/01) είναι και η παρουσία του Ράφαελ Ναδάλ. Ο 37χρονος Ισπανός θα επιστρέψει τον Γενάρη στη δράση, και θα χρησιμοποιήσει το protected ranking του για να μπει απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

Στην κορυφή του ταμπλό θα είναι φυσικά ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στο No. 2 βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ. Αμφότεροι θα χωριστούν στα δύο μισά του ταμπλό και έτσι θα διαμορφωθούν τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις για όλους τους γύρους, μέχρι τον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις