fbpx

Davis Cup: Το απόγευμα ο μεγάλος τελικός Ιταλία-Αυστραλία

Davis Cup: Το απόγευμα ο μεγάλος τελικός Ιταλία-Αυστραλία

Ατομικό άθλημα μεν αλλά και με ομαδικό χαρακτήρα το τένις, συνεπώς δίκαια τραβάει τα βλέμματα και το Davis Cup ανδρών, η μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων, που άρχισε στις 21/11 και ολοκληρώνεται απόψε 26/11 στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Σε ταμπλό των «8» αγωνίστηκαν με το νοκ άουτ σύστημα ισάριθμες δυνατές χώρες και στον σημερινό τελικό αναμετρώνται για το τρόπαιο η Αυστραλία και η Ιταλία. Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει στις 5μμ ώρα Ελλάδας, περιλαμβάνει επίσης μέχρι τρία επί μέρους ματς και η μονομαχία της Αυστραλίας του Άλεξ Ντε Μινόρ με την Ιταλία του Γιανίκ Σίνερ αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε ότι στα ημιτελικά οι Αυστραλοί νίκησαν 2-0 τη Φινλανδία και προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ αργότερα οι Ιταλοί ξεπέρασαν με ανατροπή 2-1 τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πέρσι στον Καναδά η Αυστραλία είχε μείνει στη θέση της φιναλίστ του τελικού, όμως με 28 Davis Cup τίτλους έχει δημιουργήσει τεράστια παράδοση. Ο τελευταίος πάντως, είχε έρθει το μακρινό 2003. Η Ιταλία έχει μόνο έναν τίτλο να επιδείξει στον θεσμό και ήταν το 1976. Στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεών η Αυστραλία έχει 8 νίκες και η Ιταλία 4.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις