fbpx

Πρωταθλήτρια στα διπλά του Ηρακλείου η Χριστοφή

Πρωταθλήτρια στα διπλά του Ηρακλείου η Χριστοφή

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε η Ελένη Χριστοφή τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου της Κρήτης. Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια συνεργάστηκε άψογα με την 19χρονη Λιθουανή, Πατρίτσια Πάουκστουτ, και πανηγύρισαν τον τίτλο.

Το ελληνολιθουανικό δίδυμο επικράτησε των Καρολίνα Κράιμερ (Σλοβακία) και Αντρέα Ρουτς (Εσθονία) με 6-3, 6-1, μετά από μία ώρα και 4 λεπτά τελικού στο χωμάτινο Court 12, και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες της ελληνικής ITF διοργάνωσης, μετρώντας συνολικά τέσσερις νίκες.

Για να φτάσουν ως εδώ οι κορυφαίους του ταμπλό νίκησαν αρχικά τις Ρουμάνες, Ριάνα Ιωάννα Κορέισα και Λαβίνια Τανασιέ, με 6-2, 6-0, ενώ στα προημιτελικά κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Έμα Σλαβίκοβα (Τσεχία) και Λάουρα Σβατίκοβα (Σλοβακία) με 6-2, 6-3.

Στο ματς της 4άδας, Χριστοφή και Πάουκστουτ κέρδισαν τις Κλαούντια Μπουμπελούτε (Λιθουανία) και Λίισα Βαρούλ (Εσθονία) με ανατροπή στα σετ (4-6, 7-6(3), 10-8), για να κλείσουν τη θέση τους στον σημερινό τελικό. Παράλληλα, η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε και ως την ημιτελική φάση των μονών.

Στον πρώτο γύρο κέρδισε τη Γαλλίδα Ζουλιέτ Μαζόνι με 6-0, 6-1, ενώ στη 16άδα επικράτησε της Γερμανίδας Βιβιέν Σάντμπεργκ με 6-1, 7-5. Στην 8άδα προκρίθηκε άνετα κόντρα στην Ιταλίδα, αλλά και No. 6 του ταμπλό, Μαρία Βιτόρια Βιβιάνα, μιας και επιβλήθηκε με double bagel (6-0, 6-0).

Έτσι βρέθηκε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε σήμερα την Ρουμάνα, αλλά και No. 4 του ταμπλό, Λαβίνια Τανασιέ, την οποία κέρδισε στην πρεμιέρα της στα διπλά. Σήμερα δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο, μιας και “λύγισε” με 6-2, 3-6, 6-3, μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα στο Court 10.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις