fbpx

Davis Cup: Κέρδισε τον Τζόκοβιτς και ισοφάρισε για την Ιταλία ο Σίνερ (video)

Davis Cup: Κέρδισε τον Τζόκοβιτς και ισοφάρισε για την Ιταλία ο Σίνερ (video)

Μεγάλη νίκη για τον Γιανίκ Σίνερ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, με την οποία ισοφαρίζει το tie της Ιταλίας με τη Σερβία, για την ημιτελική φάση του Davis Cup. Ο 22χρονος Ιταλός κέρδισε με 6-2, 2-6, 7-5 τον Νόλε, σε διάστημα 2 ωρών και 33 λεπτών στο κεντρικό κορτ, και έφερε τη σειρά στο 1-1.

Μετά την επικράτηση του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς κόντρα στον συμπατριώτη του, Λορένζο Μουζέτι, με 6-7(7), 6-2, 6-1, ο No. 4 του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από υποχρεωμένος να κερδίσει τον back to back πρωταθλητή των Nitto ATP Finals, για να κρατήσει την Ιταλία ζωντανή για την πρόκριση.

Και παρά το γεγονός πως είδε τον Νόλε να επιστέφει δυναμικά στη διεκδίκηση του αγώνα στο δεύτερο σετ, κατάφερε να σβήσει 3(!) MP στο decider και να πάρει μια σπουδαία νίκη, ώστε να στείλει τη σειρά στο τρίτο και τελευταίο ματς, στο διπλό, που ακολουθεί τώρα στο πρόγραμμα.

Θυμίζουμε, πως αυτή είναι η τρίτη on court συνάντησή τους σε διάστημα δύο εβδομάδων, μιας και αντιμετωπίστηκαν άλλες δύο στο Τορίνο. Μία στη φάση των ομίλων και μία στον τελικό της διοργάνωσης. Με τη σημερινή νίκη ο Σίνερ παίρνει μία… άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στην Ιταλία.

Στο κρίσιμο διπλό θα εκπροσωπήσουν τη Σερβία οι Ντούσαν Λάγιοβιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ για τους Ιταλούς θα παίξουν οι Γιανίκ Σίνερ και Λορένζο Σονέγκο. Ο νικητής του tie θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στον αυριανό τελικό (Κυριακή 16/11), που κέρδισε με 2-0 τη Φινλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις