fbpx

Ιβανίσεβιτς: «Ο Νόβακ ήξερε πως αν περνούσε στα ημιτελικά θα κέρδιζε τον τίτλο»

Ιβανίσεβιτς: «Ο Νόβακ ήξερε πως αν περνούσε στα ημιτελικά θα κέρδιζε τον τίτλο»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό των Nitto ATP Finals μίλησε ο Κροάτης προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, που αναφέρθηκε στις αλλαγές στο παιχνίδι του Νόλε από το Robin Round και μετά, ενώ αποκάλυψε και το τι έκαναν την ώρα που ο Γιανίκ Σίνερ αντιμετώπιζε τον Χόλγκερ Ρούνε στο τελευταίο ματς των ομίλων.

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τις αλλαγές στο παιχνίδι του συγκριτικά με το Robin Round μίλησε ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Κροάτης προπονητής του Νόλε αναφέρθηκε επίσης στο πως βιώνουν ως ομάδα όλα τα τουρνουά του Σέρβου, ενώ αποκάλυψε και το έκαναν την ώρα που ο Γιανίκ Σίνερ αντιμετώπιζε τον Χόλγκερ Ρούνε.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Γιανίκ που μας έδωσε μια μικρή βοήθεια για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Ο Νόβακ ήξερε πως αν περνούσε στα ημιτελικά θα κέρδιζε τον τίτλο, σε εκείνο το σημείο άλλαξε όλη τη νοοτροπία του. Ένας άλλος Τζόκοβιτς μπήκε στο κορτ, ξεκινώντας από το Σάββατο. Όταν έφτασε ο πραγματικός Τζόκοβιτς στο κορτ, τότε κανείς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει».

Σχετικά με το τι άλλαξε στο παιχνίδι του ο Νόλε από το Robin Round και μετά, είπε: «Μπορούσα να το δω στα μάτια του, στη συγκέντρωσή του μόλις έφτανε στα αποδυτήρια και όταν έμπαινε στο προπονητικό γήπεδο. Από το ζέσταμα ακόμα, όλα ήταν διαφορετικά. Όλα ήταν θετικά με τον Αλκαράθ από την αρχή, τον έβλεπες να σφίγγει τη γροθιά του από τον πρώτο πόντο.

Μετά με τον Σίνερ ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Νόβακ 2 φορές σε μια εβδομάδα και τακτικά το προσέγγισε πολύ διαφορετικά από τον αγώνα της Τρίτης. Ο Γιανίκ ένιωσε λίγη πίεση, ήταν ένας μεγάλος τελικός και αν δώσεις λίγο χώρο στον Νόβακ δεν είναι καθόλου καλό, λίγο-λίγο σε εξαντλεί. Είναι όπως όταν αντιμετωπίζεις τραυματισμό και ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει σε μερικά δευτερόλεπτα».

Σχετικά με το αν θυμώνει ποτέ μαζί του, απάντησε: «Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ποιος είμαι εγώ για να θυμώσω μαζί του; Μπορεί μόνο να εκνευριστώ όταν μας φωνάζει χωρίς λόγο. Όταν χάνει έναν αγώνα, πάντα προσπαθεί το καλύτερό του μέχρι το τέλος. Αλλά δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί του όταν χάνει έναν αγώνα. Για παράδειγμα, την Τρίτη το βράδυ τελείωσε αργά ο αγώνας και την Τετάρτη δεν τον είδαμε καθόλου.

Μέχρι την Πέμπτη δεν γνωρίζαμε τι έκανε. Όπως και κάθε άνθρωπος, ο Νόβακ δίνει τις μάχες με τον εαυτό του, αλλά επίσης γνωρίζει πότε να μένει ήρεμος. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρίσκει κίνητρο, γιατί έχει κερδίσει ήδη τα πάντα και είχε ήδη εξασφαλίσει και το No1, αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκει στο τέλος. Ήταν μια τρομερή χρονιά, δεν μπορώ να θυμώνω μαζί του. Αλλά δεν είναι και εύκολη η ζωή του No1 πάντα θέλει περισσότερα, πάντα θέλει κάτι καλύτερο».

Τέλος, μίλησε για το τι έκαναν κατά τη διάρκεια του Σίνερ-Ρούνε: «Πήγαμε να φάμε πίτσα στην πόλη, θυμάμαι να βλέπω το σκορ και να είναι 6-2. Μετά επέστρεψα στο δωμάτιο και άρχισαν τα προβλήματα, ο Rune έπαιζε καλά. Μιλούσαμε μεταξύ μας, λέγαμε ότι ίσως ο Γιανίκ να μην έδινε το 100% του εφόσον είχε προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, αλλά μας απέδειξε τι είδους πρωταθλητής είναι.

Είναι ένας ανταγωνιστικός παίκτης που θέλει να κερδίζει κάθε αγώνα που δίνει, ειδικά όταν είναι και μπροστά στο κοινό του. Στο BP του Ρούνε στο 3ο σετ φοβηθήκαμε, αλλά ο Γιανίκ έκανε 2 εκπληκτικά games στο τέλος. Ήταν ανακούφιση και από εκείνη τη στιγμή γνώριζα πως ο Novak θα κέρδιζε το τουρνουά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις