fbpx

ATP Finals: Ισοπέδωσε τον Σίνερ και σήκωσε το 7ο στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς! (video)

ATP Finals: Ισοπέδωσε τον Σίνερ και σήκωσε το 7ο στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς! (video)

Έσπασε το αήττητο του “γηπεδούχου” Γιανίκ Σίνερ ο αλύγιστος Νόβακ Τζόκοβιτς, και έφτασε στην back to back κατάκτηση του τίτλου στα Nitto ATP Finals. Ο Νόλε έπαιξαν σαν… GOAT στο Τορίνο, σήκωσε για έβδομη φορά την κούπα, και έγινε ο πρώτος τενίστας που το καταφέρνει αυτό.

Μετά από μία ώρα και 43 λεπτά αγώνα τελικού στο Pala Alpitour, ο 36χρονος Σέρβος κέρδισε τον No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 6-3, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του στη φάση των ομίλων, ενώ του επιβλήθηκε για τέταρτη φορά στις 5 αναμετρήσεις του μέχρι σήμερα στο Tour.

Ο 22χρονος Ιταλός θα μπορούσε να είχε… ξεφορτωθεί τον Τζόκοβιτς στο τελευταίο ματς του Robin Round, καθώς αν έχανε από τον Χόλγκερ Ρούνε θα τερμάτιζε αυτός στη δεύτερη θέση και ο Δανός στην κορυφή. Παρόλα αυτά δεν έπαιξε unfair, έκανε το 3/3, και συναντήθηκαν ξανά στον τελικό.

Με την έβδομη κατάκτηση του τίτλου ο Νόλε ξεπερνά τον «θρυλικό» Ρότζερ Φέντερερ (6), ενώ μέσα στη χρονιά έγραψε και για πολλούς άλλους λόγους ιστορία. Στις αρχές του Φθινοπώρου έφτασε τα 24 Grand Slams, στο Παρίσι “σφράγισε” το 40ο Masters του, ενώ εξασφάλισε και το 8ο Year-end No. 1.

Μπορεί να μην τέλειωσε τη σεζόν αήττητος, όπως είχε υποσχεθεί μετά το Bercy, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία πλέον. Απέδειξε ξανά πως ακόμα και στη “δύση” της καριέρας του μπορεί να “υποτάξει” τους δύο κορυφαίους εκπροσώπους της νέας γενιάς του τένις, και να κατακτά στο… ρελαντί τίτλους.

Αξίζει να τονιστεί επίσης πως αυτή ήταν η 54η νίκη του μέσα στο 2023 (54-6), αγωνίστηκε στον 8ο φετινό τελικό του μετρώντας 7 τίτλους μέσα στη σεζόν, και συνολικά κατακτά την 98η κούπα του σε 138 τελικούς! Απομένει μόνο η κατάκτηση του Davis Cup για να κλείσει μία ονειρική χρονιά.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις