fbpx

Υπερασπίστηκαν τον Τσιτσιπά οι Χουρκάτς και Μάρεϊ

Υπερασπίστηκαν τον Τσιτσιπά οι Χουρκάτς και Μάρεϊ

Τη στήριξή τους στον Στέφανο Τσιτσιπά εξέφρασαν οι Χούμπερτ Χουρκάτς και Άντι Μάρεϊ. Αμφότεροι υποστήριξαν τον 25χρονου Έλληνα τενίστα, τόσο για την απόφασή του να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του στα Nitto ATP Finals, όσο και για την επίθεση που δέχθηκε από τον CEO της Lacoste.

Ο επικεφαλής της εταιρείας ενδυμάτων, που συνεργάζεται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, θεώρησε άδικη τη συμπεριφορά του Στέφανου στην αναμέτρησή του κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Γιανίκ Σίνερ για την τρίτη νίκη του στο Τορίνο.

Ο Χουρκάτς, λοιπόν, ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό του Τσιτσιπά μετά το walkover του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ ότι άκουσα, οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν εντάξει να έπαιζε. Πίστευε ότι θα ήταν σε θέση να παίξει, οπότε μπήκε και προσπάθησε να κερδίσει.

Αλλά κάτι συνέβη στην αρχή και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Είναι κρίμα και για τους δυο μας, γιατί σίγουρα αν το γνώριζε δεν θα ήθελε να παίξει 3 games. Και εγώ προφανώς θα ήθελα να παίξω έναν ακόμα αγώνα».

Από την άλλη, ο Μάρεϊ τοποθετήθηκε σήμερα στα social media, βλέποντας τα σχόλια του Τιερί Γκιπέρ: «Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας. Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι ανήθικη συμπεριφορά».

Θυμίζουμε, πως ο No. 6 του κόσμου είχε πρόβλημα τραυματισμού στη μέση του από τις πρώτες μέρες του στην ιταλική πόλη, παρόλα αυτά όμως πήρε το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο του και αγωνίστηκε στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον 22χρονο Ιταλό, όπου και ηττήθηκε με 6-4, 6-4.

Στο ματς με τον Δανό ο Στέφανος άντεξε μόλις 3 games και 17 λεπτά, κάλεσε τον φυσιοθεραπευτή για να του εξηγήσει που πονάει, και αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα εκεί, ενημερώνοντας τόσο τον chair umpire, όσο και τον αντίπαλό του, πως θα ολοκληρώσει εδώ τις προσπάθειές του.

Τη θέση του στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης πήρε 26χρονος Πολωνός ως ο πρώτος alternate, και έχασε από τον Νόλε με 7-6 (1), 4-6, 6-1 μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά στο Pala Alpitour. Ο Χουρκάτς δεν είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην 4άδα εξαρχής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις