fbpx

ATP Finals: Πρωτιά για τον αήττητο Σίνερ, που πήρε μαζί του τον Τζόκοβιτς στην 4άδα (video)

ATP Finals: Πρωτιά για τον αήττητο Σίνερ, που πήρε μαζί του τον Τζόκοβιτς στην 4άδα (video)

Το απόλυτο των νικών πέτυχε στο Green Group των Nitto ATP Finals ο Γιανίκ Σίνερ, και προκρίθηκε ως πρώτος του ομίλου του στα ημιτελικά του Τορίνου. Ο 22χρονος Ιταλός επικράτησε με 6-2, 5-7, 6-4 του Χόλγκερ Ρούνε στo main event της βραδιάς, και πήρε μαζί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τελική 4άδα.

Αυτό έγινε γιατί άφησε τον 20χρονο Δανό στη μία νίκη, ο ίδιος έκανε το 3/3, και ο Νόλε με δύο νίκες περνάει ως δεύτερος στην ημιτελική φάση. Νωρίτερα μέσα στη μέρα ο 36χρονος Σέρβος επικράτησε έστω και δύσκολα του Χούμπερτ Χουρκάτς, και απόψε ήθελε μόνο νίκη του Ιταλού για να προκριθεί.

Έτσι, Σίνερ και Τζόκοβιτς περιμένουν τα αυριανά αποτελέσματα του Red Group της διοργάνωσης, με τον Ιταλό να διασταυρώνεται με τον δεύτερο του ομίλου και τον Σέρβο με τον αντίστοιχο πρώτο. Θυμίζουμε πως ο Χουρκάτς αντικατέστησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, και δεν είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Αυτή ήταν μόλις η πρώτη επικράτηση του No. 4 του κόσμου σε βάρος του Ρούνε στο ATP Tour, στις τρεις συνολικά αναμετρήσεις τους. Στην πρώτη ο Δανός τον είχε κερδίσει στο πλαίσιο του ημιτελικού της Σόφιας το 2022, ενώ η δεύτερη ήταν στον φετινό ημιτελικό του Masters στο Μόντε Κάρλο.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, το οποίο διήρκησε 2 ώρες και 32 λεπτά, ο Σίνερ το τελείωσε μετρώντας 36 winners και 11 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 10 αβίαστα λάθη. Μετουσίωσε σε break 3/10 ευκαιρίες του, και πήρε πάρα πολλά σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (84%, 43/51).

Από την άλλη, ο Ρούνε πέτυχε 33 winners και 15 άσους, και είχε 12 αβίαστα και μόλις ένα διπλό σφάλμα. Εκμεταλλεύτηκε 1/5 ευκαιρίες του για break, ήταν συνεπής σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (69%, 52/75), αλλά υστέρησε αρκετά στο δεύτερο (41%, 14/34).

Αμφότεροι αντιμετώπιζαν προβλήματα με μικροτραυματισμούς. Ο Σίνερ έδειχνε να πονάει στη μέση από τα μέσα του δεύτερου σετ και μετά, όμως άντεξε στην πίεση και στην περίσταση του αγώνα. Ο Δανός έπαιζε με δεμένο το πόδι του, και σε αρκετά σημεία φαινόταν πως δυσκολευόταν να το πατήσει καλά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις