fbpx

ATP Finals: Νίκη και πρωτιά για τον Αλκαράθ, που έκλεισε “ραντεβού” με τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά (video)

ATP Finals: Νίκη και πρωτιά για τον Αλκαράθ, που έκλεισε “ραντεβού” με τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά (video)

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Κάρλος Αλκαράθ στο Τορίνο, μιας και επιβλήθηκε του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 6-4, 6-4, και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Nitto ATP Finals. Ο Ισπανός “έσβησε” την ήττα της πρεμιέρας του, κατέκτησε την πρώτη θέση, και έκλεισε “ραντεβού” με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο No. 2 του κόσμου ήταν ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο παιχνίδι κόντρα στον 27χρονο Ρώσο, το οποίο κράτησε για μία ώρα και 20 λεπτά στο Pala Alpitour, και πέτυχε 22 winners και 3 άσους. Εκμεταλλεύτηκε 2/5 BP του, και είχε 76% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του (31/41).

Αντίθετα, ο Μεντβέντεφ μέτρησε μόλις 14 άσους και 3 άσους, υπέπεσε σε λιγότερα λάθη από τον Αλκαράθ (8 αβίαστα έναντι 11 του Ισπανού), είχε 2 παραπάνω διπλά σφάλματα (3-1), και του στοίχησε το γεγονός πως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα BP του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (0/2).

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, μέχρι το 6ο game το ματς ήταν ισορροπημένο καθώς δεν υπήρξε break, με τον Καρλίτο να σώζει διπλό BP του αντιπάλου του στο ενδιάμεσο (3-3). Στο αμέσως επόμενο έφτασε σε τριπλό BP ο ίδιος και το εκμεταλλεύτηκε (4-3), και δίχως κινδύνους έκλεισε το σετ (6-4).

Στην επανάληψη, και πάλι δε ξεχώριζε κανείς ως το 8ο game, με τον Μεντβέντεφ να έχει σβήσει στις αρχές διπλό BP του Ισπανού (4-4). Στο επόμενο ο Αλκαράθ βρήκε ξανά τον τρόπο να παραβιάσει το σερβίς του Ρώσου με το πρώτο του BP, και μετέπειτα να σερβίρει αλάνθαστα για τη νίκη (6-4).

Αυτή ήταν η τρίτη επικράτηση του σε βάρος του No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης σε 5 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour (3-2). Τον είχε κερδίσει στον τελικό των Indian Wells και στον ημιτελικό του Wimbledon, ενώ σήμερα ήταν η πρώτη indoor συνάντησή τους.

Με το αποτέλεσμα αυτό “κλείδωσαν” και τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης. Όπως προαναφέραμε ο Αλκαράθ θα συναντήσει τον Νόλε στο ματς της 4άδας, ενώ ο Μεντβέντεφ ως δεύτερος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώτο του Green Group, τον Γιανίκ Σίνερ.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις