fbpx

ATP Finals: Κέρδισε τον Τζόκοβιτς ο απίθανος Σίνερ και έκανε άλμα πρόκρισης! (video)

ATP Finals: Κέρδισε τον Τζόκοβιτς ο απίθανος Σίνερ και έκανε άλμα πρόκρισης! (video)

Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τον Γιανίκ Σίνερ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 7-5, 6-7(5), 7-6(2), έπειτα από τρεις ώρες και 9 λεπτά “μάχης” στο Pala Alpitour. Ο 22χρονος Ιταλός υπέταξε τον Νόλε με εκπληκτικό tie-break στο φινάλε, και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στην 4άδα των Nitto ATP Finals.

Μπορεί να μην έχει σιγουρέψει την παρουσία του στην ημιτελική φάση του Τορίνου, όμως με τη δεύτερη διαδοχική του νίκη ο No. 4 του κόσμου είναι πιο κοντά από κάθε άλλον. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε, για να “σφραγίσει” το εισιτήριο και την πρώτη θέση.

Προκρίνεται ακόμα και αν ηττηθεί από τον 20χρονο Δανό, και ίσως να του αρκέσει και μόνο ένα σετ. Το μόνο σίγουρο είναι πως για την ώρα άπαντες είναι “ζωντανοί” στο Green Group, και όλα θα κριθούν την Πέμπτη (16/11). Ακόμα και ο Χούμπερτ Χουρκάτς διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ιταλού σε βάρος του Νόλε στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι σήμερα (συμπεριλαμβανομένης και της αποψινής), και ασφαλώς διανύει μία από τις καλύτερες μέρες του στο Tour. Έχει τους συμπατριώτες του στο πλευρό του, και διασκεδάζει τις ώρες του στο κορτ.

Από την άλλη, ο 36χρονος Σέρβος ηττάται για πρώτη φορά μετά τον χαμένο τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ, και βάζει στοπ στο σερί νικών του (19). Φτάνει τις 6 φετινές ήττες (52-6), και για να προκριθεί στα ημιτελικά χρειάζεται νίκη επί του Χουρκάτς ή ήττα του Ρούνε στο τελευταίο παιχνίδι.

Είναι ο κάτοχος του τίτλου και παίζει δίχως άγχος, μιας και εξασφάλισε προχθές το 8ο Year-end No. 1 της καριέρας του. Παρότι δήλωσε πως θα ήθελε να κλείσει αήττητος τη σεζόν, είναι ακόμα εντός του στόχου της υπεράσπισης του τροπαίου, και σίγουρα δε θα είναι αδιάφορος στο τελευταίο ματς των ομίλων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις