fbpx

ATP Finals: Πήρε τον ρωσικό «εμφύλιο» ο Μεντβέντεφ (video)

ATP Finals: Πήρε τον ρωσικό «εμφύλιο» ο Μεντβέντεφ (video)

Ιδανικό ξεκίνημα στα Nitto ATP Finals έκανε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που επικράτησε με 6-4, 6-2 του Αντρέι Ρούμπλεφ και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην 4άδα. Ο No. 3 του κόσμου έκλεισε το ματς σε μιάμιση ώρα, έφτασε τις 66 φετινές νίκες (66-16), ενώ έγινε διψήφιος στη διοργάνωση (10-7).

Αυτή ήταν η 9η φορά που οι δύο Ρώσοι αναμετρώνται στο Tour, με τον Μεντβέντεφ να κερδίζει για 7η φορά, βελτιώνοντας κι’ άλλο το h2h με τον συμπατριώτη του (7-2). Παράλληλα, τον κερδίζει για 2η φορά σε 3 παιχνίδια τους σε indoor τουρνουά, ενώ σε σκληρή επιφάνεια μετράει μόνος του 48 νίκες.

Σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ επί του Κάρλος Αλκαράθ, ο 27χρονος Ρώσος βρίσκεται στην κορυφή του Green Group παρέα με τον No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Αύριο θα αναμετρηθούν στο Pala Alpitour για τη “μάχη” της πρόκρισης στα ημιτελικά, αλλά και της πρωτιάς.

Την ίδια μέρα (Τετάρτη 15/11) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και οι δύο χαμένοι της πρεμιέρας, με μοναδικό στόχο φυσικά τη νίκη. Ο χαμένος απ’ αυτήν την αναμέτρηση δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί στα ημιτελικά του Τορίνου, ωστόσο θα διατηρεί κάποιες ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις