fbpx

Τζόκοβιτς: «Επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος, όλα τα άλλα τώρα είναι μπόνους»

Τζόκοβιτς: «Επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος, όλα τα άλλα τώρα είναι μπόνους»

Σπουδαία νίκη πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρεμιέρα του στα Nitto ATP Finals, αφού επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε με 7-6(4), 6-7(1), 6-3 μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά “μάχης” στο Pala Alpitour. Ο Νόλε εξασφάλισε το 8ο Year-end No. 1, και τώρα εστιάζει στην επίτευξη των επόμενων στόχων του.

«Σημαίνει πολλά. Μπορούσατε να δείτε πως υπήρχαν πολλά συναισθήματα στο γήπεδο. Το ένιωθα. Ήμουν πολύ πρόθυμος να κερδίσω τον αγώνα, βγάλτε αυτόν τον πίθηκο από την πλάτη μου. Κέρδισα στο Παρίσι, κάτι που με έφερε σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την κατάταξη, και ήξερα ότι μπαίνοντας στο Τορίνο έπρεπε να κερδίσω μόνο έναν αγώνα. Ένας μεγάλος στόχος επιτυγχάνεται, όλα τα άλλα τώρα είναι μπόνους».

«Χρειάστηκε να δώσω τα πάντα. Είδα στο πρώτο game, όταν επιχειρούσε χτυπήματα από τη baseline στους πρώτους 3-4 πόντους, ήξερα ότι θα είχα μια δύσκολη ζωή από εκεί και πέρα. Αν ήθελα να κερδίσω αυτό το ματς, έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά. Ένιωθε καλά την μπάλα, ήταν κοφτερός. Πολύ επιθετικός, επέστρεφε κάθε χαμηλή μπάλα, και σέρβιρε καταπληκτικά».

«Νομίζω πως έπαιξε σε γενικές γραμμές υπέροχα. Και εγώ έπαιξα εξίσου καλά σε κάποιες στιγμές. Σε κάποια φάση έπεσε το επίπεδό μου, αλλά η νίκη είναι που μετράει. Ήταν μια πολύ συναισθηματική και δύσκολη νίκη, λόγω της σημασίας του αποψινού αγώνα, γνωρίζοντας προφανώς ότι αν κέρδιζα θα έφτανα στο Year-end No. 1. Έτσι, αυτό λειτούργησε ως επιπρόσθετη πίεση και ένταση, αλλά μετά από ένα χάλια (από μέρους μου) tie-break, νομίζω ότι έπαιξα ένα πολύ σταθερό decider σετ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις