fbpx

ATP Rankings: Σταθερός στο No. 6 ο Τσιτσιπάς

ATP Rankings: Σταθερός στο No. 6 ο Τσιτσιπάς

Διατηρεί τη θέση του στο Top-10 των ATP Rankings για μία ακόμα εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Τορίνο για τα Nitto ATP Finals, και αν πραγματοποιήσει μια καλή πορεία μπορεί να ελπίζει σε άνοδο στην 5άδα.

Χθες Κυριακή (12/11) ο No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης δεν κατάφερε να συνδυάσει την πρεμιέρα του στη διοργάνωση με νίκη. Ηττήθηκε από τον 22χρονο Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ, με 6-4, 6-4, και πλέον αναζητά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, για να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην 4άδα.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς “κλείδωσε” το 8ο Year-end No. 1 της καριέρας του μετά τη χθεσινοβραδινή επικράτησή του απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε. Ο Νόλε δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση του 20χρονου Δανού για να εκπληρώσει τον πρώτο στόχο του.

Έτσι εξασφάλισε την πρωτιά μέχρι και το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, αφήνοντας πίσω του τον Κάρλος Αλκαράθ (No. 2), ενώ στο No. 3 διατηρείται εδώ και καιρό ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που δεν απειλεί τον Ισπανό, αλλά παράλληλα δεν απειλείται. Το Top-5 συμπληρώνουν οι Γιανίκ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο No. 6 είναι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και σε απόσταση 650 βαθμών βρίσκεται ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που κέρδισε μία θέση για να ανέβει στο No. 7. Μία θέση ανέβηκε και ο Χόλγκερ Ρούνε για να βρεθεί στο No. 8, ενώ ο Χούμπερτ Χουρκάτς ανέρχεται στο No. 9, “σκαρφαλώνοντας” τρεις θέσεις.

Την πρώτη 10άδα το κόσμου συμπληρώνει ο Τέιλορ Φριτς που υποχώρησε μία θέση, ενώ νέο career high σημείωσε ο Ούγκο Αμπέρ, που βρίσκεται στο No. 20. Παράλληλα, ο πρωταθλητής του Sofia Open έφτασε ξανά στην υψηλότερη θέση του στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στο No. 22 του κόσμου.

Η κατάταξη της ATP έως 13/11:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 9.945 βαθμοί
2. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 8.455 βαθμοί
3. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7.200 βαθμοί
4. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 5.490 βαθμοί
5. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.805 βαθμοί
6. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 4.235 βαθμοί
7. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 3.585 βαθμοί
8. Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 3.460 βαθμοί
9. Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία) 3.245 βαθμοί
10. Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ) Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 3.100 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις