fbpx

ATP Finals: Υπέταξε τον Αλκαράθ ο Ζβέρεφ και έβαλε φωτιά στον όμιλο! (video)

ATP Finals: Υπέταξε τον Αλκαράθ ο Ζβέρεφ και έβαλε φωτιά στον όμιλο! (video)

Μεγάλη ανατροπή και σπουδαία νίκη για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ επί του Κάρλος Αλκαράθ με 6-7(3), 6-3, 6-4, μετά από δυόμιση ώρες αγώνα στο Pala Alpitour. Ο 26χρονος Γερμανός υπέταξε τον No. 2 του κόσμου, και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην τελική 4άδα των Nitto ATP Finals.

Αν και βρέθηκε με σετ πίσω, το οποίο έχασε και στις λεπτομέρειες του tie-break, ο No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε στην πρεμιέρα του, βάζοντας πλέον σε μπελάδες τον Αλκαράθ, ενώ μ’ αυτό το αποτέλεσμα έβαλε και φωτιά στο Red Group.

Αμφότεροι μετρούσαν από τρεις νίκες και τρεις ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια πριν τη σημερινή συνάντηση στο Τορίνο, και πλέον ο Σάσα προηγείται στο h2h τους, ενώ αυτή είναι και η δεύτερη διαδοχική επικράτησή του σε indoor τουρνουά, μετά το 500άρι της Βιέννης πριν 2 χρόνια (2021).

Παράλληλα, ο Γερμανός πετυχαίνει και την 54η φετινή του νίκη στο Tour (54-27), αλλά και την 4η σερί στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχε τελευταία φορά το 2021 και στέφθηκε πρωταθλητής. Πλέον, χρειάζεται σίγουρα άλλη μία νίκη στον όμιλο για να αυξήσει τις πιθανότητες για την πρόκρισή του.

Όσον αφορά τον Αλκαράθ, από την Ασία και μετά δεν αποδίδει όπως θα ήθελε στο κορτ, και δεν έχει βρει τον τρόπο να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Με το “καλημέρα” μπαίνει στα ζόρια στο Red Group των τελικών της ATP, και οι 2 νίκες στα επόμενα ματς χαρακτηρίζονται απαραίτητες.

Απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) θα ακολουθήσει ο ρωσικός «εμφύλιος» μεταξύ των Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον No. 3 του κόσμου να είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά τον Ρούμπλεφ σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, μιας και έφτασε ως την 4άδα του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις