fbpx

ATP Finals: Πήρε την 3ώρη “μάχη” ο Τζόκοβιτς και εξασφάλισε το Year-end No. 1 (video)

ATP Finals: Πήρε την 3ώρη “μάχη” ο Τζόκοβιτς και εξασφάλισε το Year-end No. 1 (video)

Πρεμιέρα με νίκη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα φετινά Nitto ATP Finals του Τορίνου, κερδίζοντας τον Χόλγκερ Ρούνε με 7-6(4), 6-7(1), 6-3 μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά “μάχης”. Ο 36χρονος Σέρβος έδειξε ξανά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος και εξασφάλισε επίσημα το 8ο Year-end No. 1 της καριέρας του.

Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο πρωταρχικός στόχος του Νόλε στη διοργάνωση, καθώς ήθελε μόνο μία νίκη για να τον πετύχει. Πλέον γνωρίζει πως η πρώτη αποστολή… εξετελέσθη, και τώρα κοιτάζει την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ έχει δηλώσει πως επιθυμεί να τελειώσει τη σεζόν δίχως ήττα.

Με την αποψινή επικράτηση, ο Τζόκοβιτς προσπερνά σε νίκες τον 20χρονο Δανό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (3-2), πετυχαίνει την 19η διαδοχική, αλλά και την 52η φετινή στο Tour (52-5), ενώ την ίδια ώρα σιγουρεύει πως θα ξεπεράσει το ορόσημο των 400 εβδομάδων στην κορυφή των ATP Rankings!

Το ματς:

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Σέρβος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 39 winners και 10 άσους, είχε μόλις 9 αβίαστα και 4 διπλά λάθη, και εκμεταλλεύτηκε τα μισά BP του (4/8). Παράλληλα, πήρε πολλά και από το πρώτο σερβίς του, μετρώντας 74% σε κερδισμένους πόντους.

Ο Ρούνε ήταν καλύτερος σε winners και άσους (48 και 18 αντίστοιχα), όμως είχε και περισσότερα λάθη (13 αβίαστα και 7 διπλά σφάλματα). Και αυτός εκμεταλλεύτηκε το 50% των ευκαιριών του για break (3/6), ενώ κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον αντίπαλό του σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς (75%).

Στο πρώτο σετ αμφότεροι πέτυχαν από ένα break στο 5ο και στο 6ο game, και χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break. Μετά από κάτι παραπάνω από 13 λεπτά “παράτασης” ο Νόλε ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε προβάδισμα για τη νίκη, κερδίζοντας με επιμέρους σκορ 7-4 (7-6(4).

Στην επανάληψη το ματς κύλησε όπως και στο πρώτο μέρος, με τους δύο πρωταγωνιστές του κεντρικού κορτ να βρίσκουν από ένα break, και στη συνέχεια να μη ξεχωρίζει κάποιος για να οδηγηθούν εκ νέου στο tie-break. Εκεί ήταν η σειρά του Δανού να κυριαρχήσει και να στείλει το ματς σε decicer (7-6(1).

Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς βρήκε πρώτος break, απάντησε ξανά και άμεσα ο No. 8 του κόσμου, αλλά από το 5ο game και μετά ο Νόλε πάτησε το γκάζι, και με νέο break έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση. Δεν είχε νέα απάντηση ο Δανός και έτσι γράφτηκε ο επίλογος σε ένα σπουδαίο ματς (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις