fbpx

ATP Finals: Πρεμιέρα με ανησυχία για τον Τσιτσιπά στο Τορίνο

ATP Finals: Πρεμιέρα με ανησυχία για τον Τσιτσιπά στο Τορίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals του Τορίνο το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) στις 15:30 (COSMOTE SPORT 6HD), με αρκετές ανησυχίες να υπάρχουν γύρω από την κατάστασή του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν ολοκλήρωσε τις δυο τελευταίες προπονήσεις του στο κεντρικό court του Pala Alpitour, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Παρασκευή (10/11) και με τον Κάρλος Αλκαράθ το Σάββατο (11/11), δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις.

Ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιανίκ Σίνερ, στο επίσημο ντεμπούτο του 22χρονου Ιταλού, που έκανε μια φανταστική σεζόν και προκρίθηκε ως 4ος στο ATP Finals.

Στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σημειώσει και την πρώτη νίκη της σεζόν κόντρα σε παίκτη της πρώτης 10άδας (Αλεξάντερ Ζβέρεφ), έφτασε τις 50 νίκες για 3η σερί χρονιά, αλλά και τις 300 στην καριέρα του κάνοντας ένα πολύ καλό φινάλε με 8 νίκες σε 11 αναμετρήσεις. 

Τσιτσιπάς και Σίνερ έχουν αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον Έλληνα τενίστα να έχει μεγάλο προβάδισμα (5-2), αλλά τον Ιταλό να έχει κερδίσει την τελευταία τους αναμέτρηση τον περασμένο Φεβρουάριο στο indoor τουρνουά του Ρότερνταμ με straight sets. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα ολοκληρώσουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούνε σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 22:00. 

Τζόκοβιτς και Ρούνε κοντράρονται μια εβδομάδα μετά από την αναμέτρησή τους στο Παρίσι, εκεί όπου ο Σέρβος χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στη νίκη και στη συνέχει στην κατάκτηση του τίτλου. 

Ο Σέρβος απέχει μόλις μια νίκη από το να σφραγίσει και τυπικά το Νο1 του κόσμου στο τέλος της σεζόν για 8η φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί έχοντας φτάσει τις 18 σερί νίκες από την ήττα του στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ

Από την άλλη ο Ρούνε, ο τελευταίος που κατάφερε να μπει στην τελική 8άδα του Τορίνου, έσωσε στο τέλος της σεζόν, με τον Δανό να αφήνει πίσω του το 1-8 από το Wimbledon μέχρι τα τελευταία δύο τουρνουά της χρονιάς σε Βασιλεία και Παρίσι.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου
Ντόντιγκ (Κροατία)/Κράιτσεκ (ΗΠΑ) – Γκονζάλεζ/Μολτένι (Αργεντινή) 13:00
Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) – Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 15:30
Γκρανογιέ (Ισπανία)/Σεμπάλος (Αργεντινή) – Γκονζάλεζ (Μεξικό)/Ροζερ Βασελάν (Γαλλία) 19:30
Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 22:00

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις