fbpx

ATP Finals: Η ιστορία των αγώνων του Τσιτσιπά με τους Τζόκοβιτς, Σίνερ και Ρούνε

ATP Finals: Η ιστορία των αγώνων του Τσιτσιπά με τους Τζόκοβιτς, Σίνερ και Ρούνε

Σε όμιλο «φωτιά» κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα Nitto ATP Finals, καθώς θα αναμετρηθεί στο Green Group με τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιανίκ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε. Αυτή θα είναι η 5η διαδοχική παρουσία του Έλληνα τενίστα στο Τορίνο, και στοχεύει φυσικά στην πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο No. 6 του κόσμου έχει καταφέρει να προκριθεί μόλις μία φορά από το Robin Round, και μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση το 2019, όταν και κατέκτησε τον τίτλο. Ως εκ τούτου μετράει τέσσερις σερί αποκλεισμούς από τη φάση των ομίλων, και φέτος θέλει να «σπάσει το ρόδι».

Η ιστορία του με Τζόκοβιτς, Σίνερ και Ρούνε

Απέναντι του έχει τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, και κάτοχο των 24 Grand Slam, Νόβακ Τζόκοβιτς, που παραδοσιακά αποτελεί και το φαβορί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Κόντρα στον 36χρονο Σέρβο ο Στέφανος μετράει 2 νίκες και 11 ήττες, ενώ φέτος αναμετρήθηκαν μόλις μία φορά.

Η on court συνάντησή τους ήταν στον τελικό του Australian Open της Μελβούρνης, με τον Νόλε να επικρατεί καθαρά στα 3 σετ (6-3, 7-6(4), 7-6(5). Έχουν βρεθεί τέσσερις φορές σε indoor τουρνουά, όπου και τις τέσσερις κέρδισε ο Τζόκοβιτς, αλλά και μία φορά στα Finals, με τον Σέρβο και πάλι νικητή.

Ο Τσιτσιπάς θα δει απέναντί του επίσης τον Γιανίκ Σίνερ. Ο 22χρονος Ιταλός βρίσκεται στο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα. Θριάμβευσε σε Πεκίνο και Βιέννη, και μετά την απόσυρσή του από το Παρίσι, είχε χρόνο να προετοιμαστεί για το Τορίνο.

Έχουν αναμετρηθεί συνολικά 7 φορές στο Tour μέχρι σήμερα, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να τον έχει κερδίσει 5 φορές, δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους (5-2). Φέτος συναντήθηκαν μόλις 2 φορές, σε Μελβούρνη και Ρότερνταμ, και μετρούν από μία νίκη ο καθένας.

Τέλος, η κλήρωση έφερε στο δρόμο του Στέφανο τον Χόλγκερ Ρούνε, που είναι στο No. 7 των ATP Rankings. Μόλις 2 φορές έχουν κοντραριστεί ως τώρα, και καμία φέτος, με τον 20χρονο Δανό να έχει χαμογελάσει στο τέλος και στις 2 περιπτώσεις.

Εν κατακλείδι

Είναι ένας δύσκολος όμιλος, που άλλωστε δεν υπάρχουν εύκολα groups στα Finals, και σίγουρα κάθε “μάχη” είναι ξεχωριστή. Πρώτο εμπόδιο του Τσιτσιπά είναι ο Σίνερ, και ασφαλώς η νίκη είναι το πρώτο και βασικό μέλημα του Έλληνα τενίστα. Φαβορί για την πρωτιά και την πρόκριση είναι ο Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις