fbpx

WTA Rankings: Για 3η σερί χρονιά στο Top-10 η Σάκκαρη, στην κορυφή η Σφιόντεκ

WTA Rankings: Για 3η σερί χρονιά στο Top-10 η Σάκκαρη, στην κορυφή η Σφιόντεκ

Σταθερή στο No. 9 των ανανεωμένων WTA Rankings βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για φέτος μέσω των WTA Finals στο Κανκούν, και για τρίτη διαδοχική χρονιά τερματίζει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 28χρονη Ελληνίδα, που μπορεί να μην είχε τις επιδόσεις που θα ήθελε στα τελικά της WTA, κατάφερε για μία ακόμα σεζόν να βρεθεί στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, γεγονός που από μόνο του αποτελεί ένα σπουδαία επίτευγμα, και ασφαλώς βάζει πλώρη για μεγαλύτερες επιτυχίες το 2024.

Θυμίζουμε, πως η Μαρία τερμάτισε και στο No. 9 του WTA Race και έμεινε εκτός απευθείας πρόκρισης για τα Finals, αλλά η απόσυρση της Καρολίνα Μούχοβα λόγω του τραυματισμού στον καρπό της, την έφερε στο Μεξικό, όπου για πρώτη φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη φάση των ομίλων.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, στην κορυφή επέστρεψε η νέα πρωταθλήτρια των Finals, η Ίγκα Σφιόντεκ, που “εκθρόνισε” την Αρίνα Σαμπαλένκα κάνοντας το 5/5 στο Κανκούν, ενώ την κέρδισε κιόλας στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Η διαφορά τους πλέον είναι στους 245 βαθμούς, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για την 22χρονη Πολωνή καθώς η αποστολή της επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία, ανακτώντας τα σκήπτρα της κορυφής την τελευταία στιγμή, για να πανηγυρίσει το δεύτερο διαδοχικό Year-end No. 1.

Η πρώτη 5άδα δεν άλλαξε καθόλου, με την ημιφιναλίστ του Κανκούν, Κόκο Γκοφ, να διατηρεί τη θέση της στο No. 3, την Έλενα Ριμπάκινα στο No. 4, και τη φιναλίστ της διοργάνωσης, Τζέσικα Πεγκούλα, να συμπληρώνει το Top-5.

Στο No. 6 ανέβηκε η Ονς Ζαμπέρ, κερδίζοντας μία θέση, ενώ στο No. 7 υποχώρησε η Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Μία θέση πίσω της είναι η συμπατριώτισσά της, Καρολίνα Μούχοβα (No. 8), στο No. 9 η Μαρία Σάκκαρη, και την κορυφαία 10άδα ολοκληρώνει η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (No. 10).

Εκτός του Top-10, άνοδο 8 θέσεων είδε η πρωταθλήτρια του WTA Elite Trophy, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, όντας πλέον στο No11 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με νέο career high θα τελειώσει τη σεζόν η Κίνγουεν Ζενγκ, που βρίσκεται πλέον στο No15.

Η κατάταξη της WTA 6/10:

1. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 9.295 βαθμοί
2. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 9.050 βαθμοί
3. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 6.580 βαθμοί
4. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 6.365 βαθμοί
5. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 5.975 βαθμοί
6. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 4.165 βαθμοί
7. Μαρκέτα Βοντρόυσοβα (Τσεχία) 4.075 βαθμοί
8. Καρολίνα Μούχοβα (Τσεχία) 3.651 βαθμοί
9. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 3.620 βαθμοί
10. Μπάρμορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) 2.880 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις