fbpx

Τσιτσιπάς: «Το βλέμμα μου είναι στο Τορίνο»

Τσιτσιπάς: «Το βλέμμα μου είναι στο Τορίνο»

Αναλυτικός και επεξηγηματικός ήταν στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά την ήττα από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο No. 6 του κόσμου μίλησε για τις επιλογές που έκανε κυρίως στο τελευταίο tie-break, αλλά και τα σημεία του ματς που έδωσαν στον 32χρονο Βούλγαρο την πρόκριση στον τελικό του Rolex Paris Masters.

«Έκανα λανθασμένες επιλογές στο tie-break, σίγουρα. Σέρβιρα καλά σε αυτό το σημείο του ματς και αποφάσισα να κόψω ταχύτητα στο σερβίς μου στην αρχή του tie-break και να ανεβώ στο φιλέ, κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω. Ένιωσα ότι ήταν το σωστό, αλλά το μετανιώνω.

Ήταν ένας πόντος που θα μπορούσα να κερδίσω, όπως και ο επόμενος. Δύο κακοί πόντοι που του έδωσαν μεγάλο προβάδισμα, που θα μπορούσα να πάω καλύτερα. Δεν ήμουν προετοιμασμένος να πάω για μεγάλα χτυπήματα. Έκοψα ταχύτητα και προσπάθησα να παίξω πιο συντηρητικά αλλά δε λειτούργησε. Είναι και θέμα τύχης».

Σχετικά με το αν ήταν παθητικός σε κάποια σημεία, είπε: «Θα μπορούσα να το πω αυτό. Δεν ήταν σχεδιασμένο, ειδικά από τη στιγμή που έπαιζα καλά. Ένιωθα ότι μπορούσα να βγάλω περισσότερα πράγματα στο court. Αμυνόταν καλά, ήταν σταθερός και δεν έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι είχα περισσότερες επιλογές. Καμία φορά, όμως, το απλό μπορεί να σε βοηθήσει».

Μιλώντας παραπάνω για το tie-break, είπε: «Ήταν θετική εβδομάδα, μου αρέσει ο τρόπος που έπαιξα αυτή την εβδομάδα. Μπορεί να μην ξεκίνησα καλά στο tie-break, αλλά υπήρχαν στιγμές που ένιωσα ότι άξιζα να κερδίσω πόντους αλλά δεν τους πήρα, ειδικά στο τέλος. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάρω 2-3 περισσότερους πόντους, παρότι δεν ξεκίνησα καλά.

Παρόλα αυτά, το έχασα με 7-3. Υπήρχαν δύο ή τρεις στιγμές που ήμουν στην επίθεση και είχα κάθε λόγο να το κερδίσω τον πόντο. Ανέβηκα στο φιλέ. Ένα passing shot πήγε από πάνω μου και προσγειώθηκε στη γραμμή. Αμύνθηκα, δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Και ήταν και άλλο ένα, μια προσέγγιση με inside in έβγαλε ένα απίστευτο passing shot down the line με το forehand.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να ελέγξεις. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Προσγειώθηκε κοντά στη γραμμή, ήταν ένα καλό χτύπημα προσέγγισης, αλλά έχασα τον πόντο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου, αλλά έπαιξε απίστευτα τον πόντο. Και άλλο ένα στο τέλος με το backhand , που ανέβηκα με το backhand ένιωσα καλά, όμως δεν ήταν αρκετό.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν αλλιώς, αλλά αντέδρασε πολύ καλά εκεί. Αυτά τα παραδείγματα ίσως να έκαναν τη διαφορά. Μπορεί να μην γινόταν το 6-3, να ήταν 6-5 ή 6-6 και να ήταν αλλιώς. Δεν θα τα βάλω με τον εαυτό μου. Πήγα καλά. Το βλέμμα μου είναι στο Τορίνο, ελπίζω να φέρω αυτό το παιχνίδι και στο ATP Finals».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις