fbpx

Ο Μουράτογλου ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση ντόπινγκ της Χάλεπ (vid)

Ο Μουράτογλου ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση ντόπινγκ της Χάλεπ (vid)

Την ευθύνη για την υπόθεση ντόπινγκ της Σιμόνα Χάλεπ ανέλαβε ο προπονητής της, Πάτρικ Μουράτογλου, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, μιας και αυτός πρότεινε στη Ρουμάνα τενίστρια το κολλαγόνο, και στη συνέχεια η ίδια έφερε ένα σκεύασμα από μία εταιρεία, το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της.

Στο US Open του 2022 αυτή η απαγορευμένη ουσία ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Χάλεπ, έστω και σε χαμηλό ποσοστό, και αυτό οδήγησε στον τετραετή αποκλεισμό της. Η Σιμόνα έχει κάνει έφεση σ’ αυτή την απόφαση και περιμένει την νέα εκδίκαση της.

«Νιώθω υπεύθυνος για ότι έγινε με την Σιμόνα. Βρέθηκε ένα σκεύασμα πειραγμένο το οποίο δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Έκανε όλα τα απαραίτητα τεστ και ότι χρειαζόταν για να αποδείξει ότι δεν έκανε χρήση ουσιών και αισιοδοξούμε για την κατάληξη της υπόθεσης στο CAS.

Εγώ είμαι αυτός που της πρότεινε να πάρει το κολλαγόνο. Εγώ είμαι ο επικεφαλής της ομάδας και είναι δική μου η ευθύνη. Η Σιμόνα είναι το θύμα της υπόθεσης και πιστεύω πως θα δικαιωθεί. Πρέπει να δικαιωθεί και να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα».

«Η υπόθεση αυτή μου άνοιξε τα μάτια στο ότι ο κάθε αθλητής μπορεί να την πατήσει με ένα σκεύασμα γιατί απλά είναι κάτι που συμβαίνει. Στην περίπτωση της Σιμόνα ήταν υπερβολικά χαμηλό το ποσοστό της ουσίας. Δεν είχε καμία ουσιαστική επίδραση στην απόδοσή της.

Είναι απαίσιο αυτό που έγινε γιατί επηρεάζει και την φήμη της και την πληγώνει γιατί εμπλέκεται το όνομά της με υπόθεση ντόπινγκ χωρίς να έχει κάνει κάτι. Πρέπει να είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί πλέον από ποιες εταιρείες αγοράζουμε σκευάσματα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις