fbpx

Paris Masters: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στα ημιτελικά του Παρισιού! (vids)

Paris Masters: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στα ημιτελικά του Παρισιού! (vids)

Συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Παρίσι, που πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά! Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε και του Κάρεν Χατσάνοφ με 6-3, 6-4, και προκρίνεται στην 4άδα του Rolex Paris Masters για δεύτερη φορά.

Ο περσινός ημιφιναλίστ του Bercy είναι… πιστός στο ραντεβού του και φέτος, δεν έχει χάσει ούτε σετ ως τώρα στη γαλλική πρωτεύουσα, και έχοντας απαλλαγεί από το άγχος της πρόκρισης στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11) απέχει ένα βήμα από τον πρώτο φετινό τελικό του σε 1000άρι τουρνουά.

Η αγωνιστική του κατάσταση στην indoor season είναι εξαιρετική, φτάνει τις 51 νίκες του για φέτος, αλλά και 300(!) συνολικά, και πάει για 15η φορά σε ημιτελικά ενός Masters. Παράλληλα, βελτιώνει κι’ άλλο το h2h του με τον 27χρονο Ρώσο, κερδίζοντάς τον για έβδομη φορά σε 8 παιχνίδια τους (7-1).

Στον ημιτελικό του Παρισιού θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που πριν λίγες ώρες κέρδισε τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-1, 4-6, 6-4. Η προϊστορία τους δείχνει ως ξεκάθαρο φαβορί τον Στέφανο, καθώς τον έχει κερδίσει 6 φορές στα 7 ματς τους, με τελευταία τους συνάντηση στο United Cup της Αυστραλίας.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως με την παρουσία του στην 4άδα ο Τσιτσιπάς κάλυψε και τους βαθμούς υπεράσπισής του, εξασφάλισε την παραμονή του στο No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, και διατηρεί ελπίδες ανόδου, σε περίπτωση που… γκελάρει αργότερα ο Αντρέι Ρούμπλεφ (No. 5).




Το ματς:

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Στέφανος μέτρησε 25 winners και 4 άσους, είχε 79% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του (27/34), 47% από το δεύτερο (9/19) και εκμεταλλεύτηκε κάθε BP του (3/3), βασιζόμενος ξανά στο πολύ βελτιωμένο backhand του.

Από την άλλη ο Χατσάνοφ, που έφτασε στους 15 winners και τους τρεις άσους, πήρε τα περισσότερα από το πρώτο σερβίς του (73%, 22/30), αλλά και ελάχιστα από το δεύτερο (35%, 7/20). Βρήκε μόνο ένα BP στο ματς και το εκμεταλλεύτηκε, ενώ υπέπεσε σε 4 αβίαστα και ένα διπλό λάθος.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, και δίχως λάθη το υπερασπίστηκε άψογα (1-0), ισοφάρισε ο Χατσάνοφ παρότι είδε τον αντίπαλό του να επιστρέψει από το 40-0 (1-1), όμως η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.




Με νέο service game ανέκτησε την ισχνή διαφορά (2-1), μετουσίωσε σε break το πρώτο του BP (3-1), και δίνοντας μόλις έναν πόντο στον Ρώσο από το σερβίς του απέκτησε ασφαλή απόσταση (4-1). Χωρίς να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για break στην έκβαση του πρώτου μέρος, ο Στέφανος έκανε το 1-0 (6-3).

Το εξαιρετικό passing shot του Τσιτσιπά στη διαγώνιο, που ξεσήκωσε το Παρίσι!




Στην επανάληψη, ο Τσιτσιπάς μπήκε… φουριόζος στο κεντρικό κορτ, καθώς έκανε break κρατώντας τον No. 15 του κόσμου στο μηδέν, ενώ και από το σερβίς του δεν του χάρισε τίποτα (2-0). Love service game για τον Χατσάνοφ για να μειώσει, όμως και πάλι ο Έλληνας τενίστας ήταν άριστος από το σερβίς (3-1).




Σ’ εκείνο το σημείο ήρθε η αντεπίθεση του Ρώσου, που μείωσε ξανά με επιτυχημένη υπεράσπιση του σερβίς του (3-2), πήρε πίσω το break έχοντας στη διάθεσή του τριπλό BP (3-3), και δίνοντας μόλις έναν πόντο στον Στέφανο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι (4-3).

Ο Τσιτσιπάς, όμως, πάτησε εκ νέου το γκάζι, μιας και ισοφάρισε με γρήγορο και επιτυχές service game (4-4), “παραβίασε” ξανά το σερβίς του Κάρεν στο 9ο game (5-4), και σέρβιρε άψογα για τη νίκη στο 10ο και τελευταίο game του προημιτελικού τους, για να πάρει μία ακόμα καθαρή νίκη στην Πόλη του Φωτός (6-4).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις