fbpx

Paris Masters: Με στόχο τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ζβέρεφ

Paris Masters: Με στόχο τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ζβέρεφ

Έτοιμος να διεκδικήσει την τρίτη του πρόκριση στα προημιτελικά του Rolex Paris Masters είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει σήμερα Πέμπτη (2/11) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη του στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν.

Η αναμέτρησή τους είναι η τρίτη κατά χρονική σειρά στο κεντρικό κορτ του Παρισιού, και αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), εφόσον δεν προκύψουν μεγάλες καθυστερήσεις από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο No. 6 του κόσμου θα συναντηθεί στο κορτ με τον 26χρονο Γερμανό για 13η φορά στο Tour. Έχει τον πρώτο λόγο στο h2h τους (8-4), ενώ τον κέρδισε και στην τελευταία τους αναμέτρηση, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Rome Masters το 2022, για να προκριθεί στον τελικό (4-6, 6-3, 6-3).

Κατά το παρελθόν έχουν αναμετρηθεί ξανά στο Παρίσι, αλλά όχι στο 1000άρι. Είχαν διασταυρωθεί στον ημιτελικό του Roland Garros το 2021, όταν και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει του No. 9 (πλέον) της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, μετά από ένα απίθανο ματς.

Όσον αφορά τις indoor “μονομαχίες” τους, σήμερα θα είναι η δεύτερη, μετά τα Nitto ATP Finals του 2019. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που τότε κατέκτησε τον τίτλο ολοκληρώνοντας μία σπουδαία χρονιά, αντιμετώπισε τον Ζβέρεφ στη φάση των ομίλων, και τον κέρδισε με 6-3, 6-2.

Τέλος, ο νικητής της αναμέτρησης θα παίξει στην 8άδα με τον αντίστοιχο νικητή του ρωσικού “εμφύλιου” μεταξύ Κάρεν Χατσάνοφ και Ρομάν Σαφιούλιν. Ο πρώτος ξεπέρασε τα εμπόδια των Μαξ Πούρσελ και Λάσλο Τζέρε, ενώ ο δεύτερος κέρδισε κατά σειρά τους Αλεξάντερ Μουλέρ και Κάρλος Αλκαράθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις