fbpx

Paris Masters: Απίθανη εμφάνιση και πρόκριση στην 8άδα για τον Τσιτσιπά! (vids)

Paris Masters: Απίθανη εμφάνιση και πρόκριση στην 8άδα για τον Τσιτσιπά! (vids)

Νέα φανταστική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επικράτησε καθαρά του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-6(3), 6-4 μέσα σε μία ώρα και 59 λεπτά αγώνα. Με τη νίκη αυτή, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας προκρίνεται στην 8άδα του Rolex Paris Masters, ενώ εξασφαλίζει και την παρουσία του στα ATP Finals!

Ο περσινός ημιφιναλίστ του Bercy δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετικό (αγωνιστικό) φεγγάρι, και μοιάζει ικανός για μία ακόμα μεγάλη πορεία στην indoor season του. Μετά τα ημιτελικά σε Αμβέρσα και Βιέννη, αλλά και τον τίτλο στα διπλά του Βελγίου, είναι μία νίκη μακριά και από την 4άδα της Πόλης του Φωτός.

Στο σημερινό του παιχνίδι ο Στέφανος έδειχνε να ξέρει εξαρχής πως να χειριστεί τους χώρους και τις γραμμές του κεντρικού κορτ του Παρισιού, περιόρισε κατά πολύ τις απειλές του 26χρονου Γερμανού αντιπάλου του, και δίκαια έφτασε στη νίκη, που τον στέλνει στα προημιτελικά του τελευταίου 1000αριού της σεζόν.

Πρόκειται για την 50η νίκη του για φέτος, και μάλιστα την πρώτη απέναντι σε παίκτη του Top-10. Πρώτο “θύμα” του ο φορμαρισμένος και πρωταθλητής της Βασιλείας, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, και σημερινό ο No. 9 του κόσμου, που είναι και αυτός στο κατόπι των τελικών της ATP στην Ιταλία.

Αυτός θα είναι ο 21ος προημιτελικός της καριέρας του σε 1000άρι, ο 4ος φετινός, και σίγουρα δεν είναι αυτό το «ταβάνι» του Στέφανου. Παράλληλα βελτίωσε κι’ άλλο το h2h του με τον Ζβέρεφ, φτάνοντας πλέον τις 9 νίκες απέναντί του (9-4), τη 2η στο Παρίσι, αλλά και τη 2η σε indoor τουρνουά.

Αντίπαλός του στο ματς της προημιτελικής φάσης στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι ο Κάρεν Χατσάνοφ, που νωρίτερα επικράτησε του Ρομάν Σαφιούλιν με 4-6, 6-4, 6-2, και συνεχίζει τις νικηφόρες εμφανίσεις του. Ξεπέρασε πρώτα τα εμπόδια των Μαξ Πούρσελ και Λάσλο Τζέρε, και τώρα είναι στο δρόμο του Έλληνα πρωταθλητή.




Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο Στέφανος μέτρησε 33 winners έναντι 26 του Ζβέρεφ, ενώ σημείωσε και 10 άσους, σε σχέση με τον Γερμανό που έμεινε στους μισούς (5). Από λάθη, ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε 20 αβίαστα και μόλις ένα διπλό σφάλμα, ενώ ο Σάσα είχε 18 αβίαστα και κανένα διπλό.

Πήρε πολλά σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς ο Έλληνας τενίστας, έχοντας 78% επιτυχία, πήρε λιγότερα από το δεύτερο (52%), και εκμεταλλεύτηκε 2/6 BP του. Από την άλλη ο Ζβέρεφ υστέρησε και στα δύο (67% και 42% αντίστοιχα), και εκμεταλλεύτηκε μόλις το ένα από τα 3 BP του.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ονειρικά για τον Τσιτσιπά, που υπερασπίστηκε δίχως λάθη το σερβίς του, στη συνέχεια έκανε break με την πρώτη του απειλή, και αύξησε τη διαφορά του με νέο service game, έχοντας σώσει μάλιστα και διπλό BP του Γερμανού (3-0).

Έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-0, μιας και δεν μετουσίωσε σε break τη διπλή ευκαιρία του (3-1), και χωρίς να προκύψει άλλη καλή στιγμή για “παραβίαση” η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ως και το 8ο game (5-3).

Ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ αλλά δεν τα κατάφερε, μιας και δέχθηκε break στο αμέσως επόμενο game (5-4), ενώ ο Ζβέρεφ ισοφάρισε άμεσα με επιτυχημένη υπεράσπιση του σερβίς του (5-5). Αμφότεροι δε λάθεψαν στην έκβαση του πρώτου μέρους, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6).

Μετά από 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα “μάχης”, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού πραγματοποιώντας 3(!) mini break, και να επιβραβεύσει την καλή του εμφάνιση με την κατάκτηση του πρώτου σετ (7-6(3).




Στην επανάληψη το μομέντουμ δεν άλλαξε χέρια, καθώς ο Έλληνας τενίστας έκανε break με το “καλησπέρα”, ενώ με love service game απλοποίησε ακόμα περισσότερο την κατάσταση (2-0). Δίχως να υπάρξει νέο BP ως το 8ο game η απόσταση έμεινε ως έχει, και αυτό φυσικά ευνοούσε τον Στέφανο (5-3).

Στο αμέσως επόμενο game ο Ζβέρεφ πήρε ένα μεγάλο hold, και αυτό γιατί έσωσε διπλό break/match point του Τσιτσιπά (5-4), ο οποίος όμως δε χαρίστηκε στο 10ο και τελευταίο game της “μονομαχίας” τους, μιας και εκμεταλλεύτηκε το ένα και μοναδικό match point από το σερβίς του (6-4).

Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα, όπως είναι φυσικό, από τον Στέφανο και τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά, μιας και του εξασφαλίζει την παρουσία για 5η διαδοχική χρονιά στα ATP Finals, ανάμεσα στους 8 κορυφαίους τενίστες του κόσμου.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις