fbpx

Paris Masters: Έβγαλε εκτός τον Αλιασίμ ο Τσιτσιπάς και συνεχίζει στο Παρίσι (vids)

Paris Masters: Έβγαλε εκτός τον Αλιασίμ ο Τσιτσιπάς και συνεχίζει στο Παρίσι (vids)

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Παρίσι, που επικράτησε με 6-3, 7-6(4) τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και προκρίνεται στον 3ο γύρο του Rolex Paris Masters. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διαχειρίστηκε άψογα κάθε κρίσιμο σημείο της πρεμιέρας του και βάζει στοπ στο σερί του αντιπάλου του.

Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική και ιδιαιτέρως προσεκτική, κατακτώντας σχετικά εύκολα το πρώτο κλειστό σετ, ενώ στο δεύτερο χρειάστηκε να επιστρέψει από το εις βάρος του 5-2, αλλά και να σβήσει 4(!) set points του 23χρονου Καναδού, για να πάρει την καθαρή νίκη και να προκριθεί στον 3ο γύρο.

Με το σημερινό αποτέλεσμα κάνει το 6-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το h2h του με τον No. 19 του κόσμου, ενώ για φέτος φτάνει τις 49 νίκες στο Tour, και αύριο Πέμπτη (2/11) ευελπιστεί να… 50αρίσει κόντρα σε έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ούγκο Αμπέρ.

Παράλληλα, κάνει ένα ακόμα βήμα προς το Τορίνο, μιας και πλησιάζει στο Qualification Cut για την πρόκριση στα Nitto ATP Finals (12-19/11). Είναι το απόλυτο φαβορί για την εξασφάλιση του 6ου εισιτηρίου, με τους Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ, Σίνερ και Ρούμπλεφ να έχουν ήδη κλείσει θέση.




Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 15 winners και μόλις έναν άσο, ενώ υπέπεσε σε 19 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Είχε 74% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, 65% από το δεύτερο, και εκμεταλλεύτηκε τα μισά BP του (2/4).

Από την άλλη, ο Καναδός είχε 25 winners και 9 άσους, ενώ έκανε 35 αβίαστα λάθη και 3 διπλά σφάλματα. Πήρε τα περισσότερα από το πρώτο του σερβίς (78%), ελάχιστα από το δεύτερο (16%), και πέτυχε μόλις ένα break σε 7 ευκαιρίες του.

Στο πρώτο σετ, ο No. 6 του κόσμου ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος, και αφού γλίτωσε από διπλό BP στο ξεκίνημα του ματς πήρε προβάδισμα (1-0). Η απόσταση παρέμεινε ίδια μέχρι το 3ο game (2-1), και στο αμέσως επόμενη ήρθε το πρώτο break του Έλληνα τενίστα, και μάλιστα στην πρώτη του απειλή (3-1).

Δίχως κινδύνους συνεχίστηκε το ματς ως το 8ο game (5-3), και στο φινάλε ο Στέφανος αποσόβησε νέο BP του Καναδού, πήρε το αβαντάζ και σέρβιρε εξαιρετικά για τη νίκη, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ισχύος για τη νίκη και την πρόκριση στον 3ο γύρο του τελευταίου 1000αριού της σεζόν (6-3).




Στην επανάληψη ο Αλιασίμ μπήκε καλύτερα στο κεντρικό κορτ της Πόλης του Φωτός, καθώς με service game πήρε ισχνό προβάδισμα, στη συνέχεια πέτυχε break με την πρώτη ευκαιρία που το δόθηκε, και με νέο άψογο σερβίς πήγε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Τσιτσιπάς βγήκε από τα σχοινιά με love service game (3-1), ο Καναδός κράτησε την απόσταση στα ίδια επίπεδα με δύσκολο hold (4-1), και στα επόμενα δύο κανείς από τους δύο δεν απειλήθηκε με BP, φέρνοντας έτσι τον Αλιασίμ σε θέση… βολής για την κατάκτηση του σετ (5-2).

Με τριπλό σώσιμο του σετ ο Στέφανος κρατήθηκε στη “μάχη” (5-3), βρήκε break στο ιδανικότερο σημείο για να πάρει το πλεονέκτημα του αντιπάλου του (5-4), και με νέο επιτυχημένο service game επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο (5-5).

Χωρίς να υπάρξει νέο BP αμφότεροι κράτησαν τα σερβίς τους (6-6), και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου μετά από 8 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αγώνα ο Έλληνας τενίστας άντεξε και πήρε την καθαρή νίκη, κερδίζοντας με επιμέρους σκορ 7-4 (7-6(4).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις