fbpx

WTA Finals: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για τη Σάκκαρη στο Κανκούν (vids)

WTA Finals: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για τη Σάκκαρη στο Κανκούν (vids)

Δε ξεκίνησε ιδανικά τις προσπάθειές της στα φετινά WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια γνώρισε την ήττα από την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-0, 6-1, έπειτα από μία ώρα και 14 λεπτά αγώνα στο Estadio Paradisus του Κανκούν, και δυσκολεύει την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

Η Μαρία βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, σε αντίθεση με την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης που ότι επιχειρούσε της έβγαινε με επιτυχία, και αυτό αποτυπώθηκε στον φωτεινό πίνακα. Δεν είχε πολλές απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι της 25χρονης Λευκορωσίδας, και έχασε καθαρά στην πρεμιέρα της.

Αυτή ήταν η 7η νίκη της Σαμπαλένκα σε 10 αναμετρήσεις της με την Σάκκαρη (7-3), και σίγουρα δε θα περίμενε καλύτερη πρεμιέρα στα τελικά της WTA, τα οποία θέλει και να κατακτήσει για πρώτη φορά. Αν κερδίσει και την Τζέσικα Πεγκούλα στο επόμενο ματς, ουσιαστικά “κλειδώνει” και την πρόκριση.

Από την άλλη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα πρέπει να ξεπεράσει σύντομα το σοκ του πρώτου αγώνα, που της ξυπνάει μνήμες από τον τελικό στο 500άρι του Σαν Χοσέ το 2018, όταν και έχασε από την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου με το ίδιο σκορ, αγωνιζόμενη μάλιστα στον πρώτο τελικό της καριέρας της.

Επιβάλλεται να αφήσει πίσω της το σημερινό αποτέλεσμα, να συνεχίσει τις εντατικές προπονήσεις της, και τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/11) να ψάξει τη νίκη κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα, για να διατηρήσει “ζωντανές” τις ελπίδες της για την 3η διαδοχική πρόκριση στα ημιτελικά του Μεξικού.

YouTube video

Το ματς:

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς για την Σάκκαρη στο πρώτο σετ, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 2ο game. Είχε στα χέρια της διπλό game point (40-15), αλλά με τέσσερις σερί πόντους η Σαμπαλένκα έκανε το break και πήρε τα ηνία (2-0).

Στο αμέσως επόμενο η Μαρία βρέθηκε πολύ κοντά στο να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, μιας και έφτασε σε τριπλό BP (0-40), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Λευκορωσίδα τα έσβησε. Στην εξέλιξη της 12λεπτης “μάχης” η No. 6 του κόσμου βρέθηκε σε νέο αβαντάζ, αλλά το έχασε και αυτό (3-0).

Εφόσον δεν ήρθε εκεί το break για την Ελληνίδα τενίστρια, οι ρυθμοί της έπεφταν σταδιακά και δεν έφτασε σε θέση να απειλήσει ξανά την Σαμπαλένκα, που με ακίνδυνες υπερασπίσεις, αλλά και 2 νέα break στο ενεργητικό της, κατάφερε να πετύχει το bagel (6-0), και να πάρει προβάδισμα νίκης.

Στην επανάληψη, το μομέντουμ ήταν και πάλι με την Αρίνα, που χάρισε μόλις έναν πόντο από το σερβίς της στην Μαρία, ενώ με νέο break αύξησε τη διαφορά και μπήκε στην τελική ευθεία για την επικράτηση στην πρεμιέρα της (2-0).

Στο 3ο game η Λευκορωσίδα βρέθηκε σε θέση βολής για το 3-0 (40-0), η Σάκκαρη επέστρεψε και έφτασε σε νέο BP, αλλά για μία ακόμα φορά το άφησε ανεκμετάλλευτο. Με νέα “παραβίαση” μεγάλωσε κι’ άλλο το χάσμα η Σαμπαλένκα (4-0), και στη συνέχεια με love game ήρθε ένα βήμα πριν τη νίκη (5-0).

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπορούσε να συγκρατήσει εύκολα τα δάκρυά της σ’ εκείνο το σημείο, όμως κατάφερε να βγάλει έστω μία μικρή αντίδραση στο “μονότερμα” της αντίπαλής της, και να κατακτήσει το πρώτο της game σώζοντας μάλιστα και νέο BP (5-1).

Στο 7ο game όμως η Σαμπαλένκα δε χάρισε τίποτα, και με το 2ο διαδοχικό love service game της έγραψε τον επίλογο του ματς, φέρνοντας τον εαυτό της ακόμα πιο κοντά στον αρχικό στόχο, που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης και η πρόκριση στην τελική 4άδα της διοργάνωσης (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις