fbpx

Στο ίδιο μισό με Αλκαράθ και Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι – Όλη η κλήρωση (pic)

Στο ίδιο μισό με Αλκαράθ και Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι – Όλη η κλήρωση (pic)

Κλήρωση-φωτιά για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Rolex Paris Masters, καθώς μόνο μεγάλα ονόματα θα έχει να αντιμετωπίσει ο 25χρονος Έλληνας τενίστας στο τελευταίο 100άρι της σεζόν. Θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του από τον 2ο γύρο, και είναι στο ίδιο μισό με τους Ζβέρεφ, Αλκαράθ και Μεντβέντεφ.

Άπαντες παρόντες θα είναι στο τουρνουά της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για τα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11). Κατά πάσα πιθανότητα τότε θα “κλειδώσει” ο Στέφανος την πρόκριση για το μεγάλο event, όντας στο No. 7 του ταμπλό.

Όπως προαναφέραμε, ο Στέφανος θα ξεκινήσει με bye και θα κάνει πρεμιέρα από τον 2ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ και Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, που αμφότεροι είναι υπολογίσιμες δυνάμεις και έτσι τα δύσκολα ξεκινούν από νωρίς για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Αν τα καταφέρει στο πρώτο του παιχνίδι, τότε στον 3ο γύρο θα κοντραριστεί (με βάση λογικής και παγκόσμιας κατάταξης) με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος πιο πριν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τα εμπόδιο ενός qualifier, αλλά και του Χούμπερτ Χουρκάτς, που θα τον περιμένει στον 2ο γύρο.

Σε ενδεχόμενη δεύτερη νίκη και πρόκριση του Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Παρισιού, αδιαμφισβήτητο φαβορί για να βρεθεί στο δρόμο του είναι ο Κάρλος Αλκαράθ. Ταλαιπωρείται από τραυματισμό τον τελευταίο καιρό και θα επιστρέψει στη δράση στην εν λόγω διοργάνωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει τον 20χρονο Ισπανό ο Στέφανος, αλλά αν το κάνει στην Πόλη του Φωτός θα προκριθεί στον 3ο διαδοχικό ημιτελικό του στο Tour, και δεν αποκλείεται να μοιραστεί ξανά το κορτ με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Οι δυο τους θα παίξουν αύριο για τα ημιτελικά της Βιέννης.

Τώρα όσον αφορά την άλλη μεριά του ταμπλό, εκεί δεσπόζει το όνομα του κορυφαίου της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 36χρονος Σέρβος θέλει να επιστρέψει στον τελικό του παριζιάνικου Masters, μιας και πέρσι έφτασε ως εκεί, αλλά έχασε τον τίτλο από τον Χόλγκερ Ρούνε.

Ο Νόλε ενδέχεται να συναντήσει τον 20χρονο Δανό στην 8άδα του τουρνουά, οπότε είναι στα σκαριά μία επανάληψη του περσινού τελικού. Γιανίκ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ είναι οι επικρατέστεροι για τον άλλον προημιτελικό, οι οποίοι διαμορφώνουν το δεύτερο ζευγάρι του ημιτελικού της Αυστρίας.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:
1R: Bye
2R: Αλιασίμ/Στρουφ
3R: Ζβέρεφ
QF: Αλκαράθ
SF: Μεντβέντεφ
F: Τζόκοβιτς

Πιθανοί προημιτελικοί:
Τζόκοβιτς-Ρούνε
Σίνερ-Ρούμπλεφ
Ρουντ-Μεντβέντεφ
Τσιτσιπάς-Αλκαράθ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις