fbpx

WTA Rankings: Υποχώρησε τρεις θέσεις η Σάκκαρη

WTA Rankings: Υποχώρησε τρεις θέσεις η Σάκκαρη

Πτώση τριών θέσεων είδε η Μαρία Σάκκαρη στα ανανεωμένα WTA Rankings. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια υποχώρησε στο No. 9 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και της αφαιρέθηκαν οι βαθμοί υπεράσπισής της τόσο από τα περσινά WTA Finals, όσο και από τη Γουαδαλαχάρα.

Έκανε μεγάλη προσπάθεια η Μαρία ώστε να προκριθεί για 3η διαδοχική χρονιά στα τελικά της WTA, όμως ο αποκλεισμός της στα προημιτελικά του Πεκίνου την άφησε εκτός 8άδας. Τερμάτισε στο No. 9 του WTA Race και πλέον θα αγωνιστεί μόνο σε περίπτωση απόσυρσης κάποιας τενίστριας.

Παράλληλα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δε δήλωσε συμμετοχή στο WTA Elite Trophy, και έτσι δε θα αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή στο υπόλοιπο της σεζόν. Ενδεχομένως να υποχωρήσει κι’ άλλες θέσεις, αν οι Κρεϊτσίκοβα, Κις κάνουν καλές πορείες στην Κίνα, ή η Οσταπένκο κατακτήσει τον τίτλο.

Όσον αφορά τώρα τις θέσεις στο Top-10 της κατάταξης, η πρώτη 3άδα έμεινε ανεπηρέαστη, ενώ στο No. 4 ανέβηκε η Έλενα Ριμπάκινα, ρίχνοντας μία θέση πίσω την Τζέσικα Πεγκούλα. Στο No. 6 “σκαρφάλωσε” η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, η Ονς Ζαμπέρ έμεινε στο No. 7, ενώ μία θέση κέρδισε και η Καρολίνα Μούχοβα (No. 8).

Όπως προαναφέραμε, η Σάκκαρη είναι στο No. 9 ενώ τη 10άδα πλέον συμπληρώνει η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, που κέρδισε τρεις θέσεις, και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την Ελληνίδα μέσα από μία καλή πορεία στην τελευταία διοργάνωση του φετινού WTA Tour.

Η κατάταξη της WTA 23/10:

1. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 8.425 βαθμοί
2. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 7.795 βαθμοί
3. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 5.955 βαθμοί
4. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 5.865 βαθμοί
5. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 4.895 βαθμοί
6. Μαρκέτα Βοντρόυσοβα (Τσεχία) 3.839 βαθμοί
7. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 3.695 βαθμοί
8. Καρολίνα Μούχοβα (Τσεχία) 3.663 βαθμοί
9. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 3.245 βαθμοί
10. Μπάρμορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) 2.775 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις