fbpx

Αμβέρσα: Ιδανική πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά (vids)

Αμβέρσα: Ιδανική πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Αμβέρσα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ με 7-5, 6-3 έπειτα από μία ώρα και 36 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στα προημιτελικά της ATP 250 indoor διοργάνωσης.

Στην επιστροφή του στο τουρνουά της βελγικής πόλης μετά από 6 χρόνια, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να “γυρίσει” και στα νικηφόρα αποτελέσματα, και να δώσει συνέχεια στην πορεία του στα μονά. Την ίδια στιγμή βρίσκεται και στα ημιτελικά των διπλών, οπότε ο στόχος του είναι διπλός.

Ήθελε πολύ τη νίκη ο Στέφανος απόψε, προπονούταν εντατικά το τελευταίο διάστημα για να ανακτήσει αγωνιστικό ρυθμό, και δίκαια την πήρε. Ήταν η πρώτη του on court συνάντηση με τον 28χρονο Ολλανδό, και με την αποψινή νίκη διπλασιάζει τις επικρατήσεις του κόντρα σε Ολλανδούς.

Τον περασμένο Γενάρη είχε κερδίσει τον Τάλον Χρίκσπουρ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Australian Open, και σήμερα πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του. Παράλληλα, παίρνει πολύτιμους βαθμούς στο ATP Race, θέλοντας να προκριθεί σύντομα στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Αύριο Παρασκευή (20/10), ο κορυφαίος του ταμπλό θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα της Αμβέρσας, ένα εκ των Ντόμινικ Τιμ και Γιάνικ Χάνφμαν, ενώ το Σάββατο (21/10) θα ριχτεί και στην ημιτελική “μάχη”, έχοντας για παρτενέρ τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά.




Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο No. 7 του κόσμου ολοκλήρωσε το ματς με 75% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (30/40), ήταν συνεπής στο δεύτερο (16/29), έσβησε τα 4/5 break-points του Ολλανδού, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε μόλις 3/10 στιγμές του για break.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς χάρισε μόλις έναν πόντο στον αντίπαλό του και πήρε πρώτος προβάδισμα (1-0), αλλά με ένα σύντομο σερί με 3/3 κερδισμένα games ο Σάντσχουλπ πήρε τα ηνία και προσπέρασε με ασφαλή διαφορά (3-1), την οποία και κράτησε ως το 6ο game (4-2).

Ο Στέφανος όμως βρήκε άμεσα απαντήσεις έχοντας δύο καλές υπερασπίσεις του σερβίς του και σβήνοντας το break, για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και να επαναφέρει τις ισορροπίες (5-4). Έμεινε μπροστά ως το 11ο game (6-5) και στο φινάλε με νέο break έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (7-5).




Στην επανάληψη, αμφότεροι ξεκίνησαν δίχως λάθη τις προσπάθειές τους από το σερβίς (1-1), αλλά δεν άργησε να κυριαρχήσει στο κεντρικό κορτ ο Έλληνας τενίστας, όπου με νέο σερί (3/3) πήρε διαφορά και “κλείδωσε” επί της ουσίας το ματς (4-1).

Διαχειριζόμενος το προβάδισμά του στη συνέχεια, και χωρίς να επιτρέπει απειλές από το σερβίς του, έφτασε στη τρίτη νίκη του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης (6-3). Το 2017 είχε φτάσει ως τα ημιτελικά ξεκινώντας το ταξίδι του στο Tour, και σήμερα από την κορυφή του ταμπλό είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις