fbpx

ATP Rankings: Υποχώρησε μία θέση ο Τσιτσιπάς

ATP Rankings: Υποχώρησε μία θέση ο Τσιτσιπάς

Μία θέση πίσω βρίσκουν τα ανανεωμένα ATP Rankings τον Στέφανο Τσιτσιπά, που λόγω του αποκλεισμού του από τον 2ο γύρο του Rolex Shanghai Masters δεν αύξησε τη βαθμολογική του συγκομιδή, ενώ είδε τον φιναλίστ της διοργάνωσης, Αντρέι Ρούμπλεφ, να τον προσπερνά.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας είχε μόλις μία νίκη στην επιστροφή του στην ασιατική περιοδεία, και θέλει να βρει ξανά τον καλό αγωνιστικό του ρυθμού στην έναρξη της indoor season, διανύοντας μία καλή πορεία στο 250άρι της Αμβέρσας, που θα αγωνιστεί τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά.

Πέρα από την παγκόσμια κατάταξη, τον Στέφανο τον ενδιαφέρει και το ATP Race, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα το εισιτήριο για τα τελικά της ATP στο Τορίνο (12-19/11), αλλά διατηρεί πολλές πιθανότητες να το κάνει εντός των επόμενων εβδομάδων, όντας στο No. 6 της κούρσας.

Όσον αφορά το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει σταθερά πρώτος και με απόσταση από τον Κάρλος Αλκαράθ, ενώ στο No. 3 και μακριά από τους διώκτες του παραμένει ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Γιανίκ Σίνερ (No. 4) και ο Αντρέι Ρούμπλεφ (No. 5).

Ο Ιταλός βρίσκεται εκεί ύστερα από το θρίαμβό στο Πεκίνο, ενώ ο Ρώσος κατάφερε να “σκαρφαλώσει” δύο θέσεις μετά την καλή πορεία του στη Σαγκάη, ενώ θα μπορούσε να ανέβει στην κορυφαία 4άδα αν κατακτούσε τον τίτλο στο τελευταίο 1000άρι της Ασίας.

Πίσω από τον Ρούμπλεφ είναι πια ο Χόλγκερ Ρούνε, ακολουθεί ο Τσιτσιπάς, και την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Κάσπερ Ρουντ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Τέιλορ Φριτς. Στο No. 11 ανέβηκε ο Χούμπερτ Χουρκάτς κερδίζοντας 6 θέσεις, ενώ άνοδο είδε τόσο ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (No. 16, όσο και ο Μπεν Σέλτον (No. 19).

Η κατάταξη της ATP έως 16/10:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 11.045 βαθμοί
2. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 8.805 βαθμοί
3. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7.355 βαθμοί
4. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 5.000 βαθμοί
5. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.765 βαθμοί
6. Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 4.605 βαθμοί
7. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 4.360 βαθμοί
8. Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 3.685 βαθμοί
9. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 3.460 βαθμοί
10. Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ) 3.410 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις