fbpx

European Open: Στο ίδιο μισό με Χάνφμαν και Φις ο Τσιτσιπάς στην Αμβέρσα (pic)

European Open: Στο ίδιο μισό με Χάνφμαν και Φις ο Τσιτσιπάς στην Αμβέρσα (pic)

Επιστρέφει στην Ευρώπη για την έναρξη της indoor season ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο European Open της Αμβέρσας όντας στην κορυφή του ταμπλό, με στόχο μία καλή πορεία, και την αύξηση της βαθμολογικής του συγκομιδής, τόσο στα Rankings, όσο και στο Race.

Μετά την αγωνιστική παρουσία του στην ασιατική περιοδεία, που επέστρεψε μετά από 4 χρόνια απουσίας της λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά την πρεμιέρα του στη Σαγκάη, και να βρει εκ νέου τον καλό αγωνιστικό του ρυθμό.

Αύριο θα υποχωρήσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε βαθμολογικό “άλμα” δύο θέσεων, και έτσι τον ρίχνει στο No. 7 του κόσμου, ενώ στην κούρσα για τα Nitto ATP Finals παραμένει 6ος, με πολλές πιθανότητες να προκριθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η κλήρωσή του Τσιτσιπά στην Αμβέρσα:

Αναφορικά με την κλήρωση του Τσιτσιπά στο 250άρι της βελγικής πόλης, στον πρώτο γύρο ο κορυφαίος του ταμπλό έχει bye, γι’ αυτό και θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του από τον δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας είτε τον Ντομινίκ Στρίκερ, είτε τον Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσουλπ.

Εφόσον τα καταφέρει στην απαιτητική πρεμιέρα του, ο Στέφανος θα διασταυρωθεί πιθανότατα με τον Γιανίκ Χάνφμαν στα προημιτελικά, που βρίσκεται στο No. 5 του ταμπλό, ενώ στην 4άδα πολλές αξιώσεις για να βρεθεί στο δρόμο του Τσιτσιπά έχει ο νεαρός και ταλαντούχος Γάλλος, Άρθουρ Φις.

Στον τελικό, οι Γιαν Λέναρντ Στρουφ και Αλεξάντερ Μπούμπλικ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, αν φυσικά έχει πετύχει το 3/3. Ο πρώτος θα παίξει στα προημιτελικά με τον Ρισάρντ Γκασκέ, ενώ ο δεύτερος με τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά ως τον τελικό:
1R: Bye
2R: Στρίκερ/Ζάντσουλπ
QF: Χάνφμαν
SF: Φις
F: Στρουφ/Μπούμπλικ

Πιθανοί προημιτελικοί:
Τσιτσιπάς-Χάνφμαν
Φις-Βαρίλας
Μπαένα-Μπούμπλικ
Γκασκέ-Στρουφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις