fbpx

ATP Rankings: Θα χάσει μία θέση ο Τσιτσιπάς – Σταθερός στην κούρσα για τα Finals (pics)

ATP Rankings: Θα χάσει μία θέση ο Τσιτσιπάς – Σταθερός στην κούρσα για τα Finals (pics)

Μετά τον αποκλεισμό του από τον 3ο γύρο του Rolex Shanghai Masters, που σήμανε και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στην Ασία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα υποχωρήσει μία θέση την ερχόμενη Δευτέρα (16/10) στα ανανεωμένα ATP Rankings, αφήνοντας το No. 6 για το No. 7.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, που τέλειωσε τις προσπάθειές του στην επιστροφή της ασιατικής περιοδείας με μόλις μία νίκη και δύο ήττες, θα δει τον Αντρέι Ρούμπλεφ να τον προσπερνά στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ο Ρώσος έχει βλέψεις και για μεγαλύτερη άνοδο, αν κατακτήσει τον τίτλο.

Συγκεκριμένα, ο Ρούμπλεφ είναι πλέον ο μόνος “εκπρόσωπος” του Top-10 στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν, και αν φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης θα προσπεράσει και τον Χόλγκερ Ρούνε, φτάνοντας στο No. 5. Αν στεφθεί πρωταθλητής, θα αφήσει πίσω του και τον Γιανίκ Σίνερ (No. 4).

Σταθερός στο No. 6 του ATP Race ο Τσιτσιπάς

Αναφορικά τώρα με την κούρσα για την ανάδειξη του Top-8 των Nitto ATP Finals, για μία ακόμα εβδομάδα ο Στέφανος παραμένει στο No. 6 του Race, με ήδη 4 εισιτήρια για το Τορίνο (12-19/11) να έχουν εξασφαλιστεί, και τον Ρούμπλεφ να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πέμπτου.

Αυτό σημαίνει πως θα μείνουν ακόμα τρεις προκρίσεις για τελικά της ATP, με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Χόλγκερ Ρούνε να είναι τα φαβορί για την κατάκτησή του. Την 10άδα συμπληρώνουν Τέιλορ Φριτς και Κάσπερ Ρουντ, με λιγότερες πιθανότητες για πρόκριση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι προκρίσεις που απομένουν θα προκύψουν από την έναρξη της indoor season και την επιστροφή του ATP Tour στην Ευρώπη, με τον Τσιτσιπά να ξεκινά τις προσπάθειές του από το 250άρι της Αμβέρσας την ερχόμενη εβδομάδα (16-22/10).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις