fbpx

Shanghai Masters: Εκτός 8άδας ο Αλκαράθ – Αποκλείστηκε από τον Ντιμιτρόφ! (vid)

Shanghai Masters: Εκτός 8άδας ο Αλκαράθ – Αποκλείστηκε από τον Ντιμιτρόφ! (vid)

Την έκπληξη του τουρνουά πραγματοποίησε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που κέρδισε τον Κάρλος Αλκαράθ με 5-7, 6-2, 6-4 μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού, τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης του τίτλου και πήρε αυτός την πρόκριση για τα προημιτελικά του Rolex Shanghai Masters.

Ο 32χρονος Βούλγαρος έχασε το πρώτο σετ μετά από επιθετικό “ξέσπασμα” του κορυφαίου του ταμπλό, όμως στο δεύτερο και στο decider ήταν εξαιρετικός, δεν έδωσε ούτε BP στον αντίπαλό του, και δίκαια έφτασε στην ανατροπή, κερδίζοντάς τον, μάλιστα, για πρώτη φορά στο Tour, έπειτα από τρεις ήττες.

Πέτυχε 29 winners, δύο περισσότερους από όσους σημείωσε ο 20χρονος Ισπανός (27), ενώ είχε και 10 άσους, σε αντίθεση με τον Αλκαράθ που έμεινε στους τέσσερις. Αξιοσημείωτο είναι πως είχε παραπάνω λάθη ο Βούλγαρος, σημειώνοντας 12 αβίαστα και 4 διπλά σφάλματα, ενώ ο «Καρλίτο» είχε μόλις 6 αβίαστα και κανένα διπλό σφάλμα.

Η διαφορά φάνηκε και στα ελάχιστα BP που είχαν στη διάθεσή τους οι δύο τενίστες, με τον Ντιμιτρόφ να εκμεταλλεύεται 4/5 στιγμές για break, ενώ ο Αλκαράθ μετουσίωσε σε break 2/5 ευκαιρίες που είχε. Στο πρώτο service κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ ο Ισπανός πήρε παραπάνω από το δεύτερο, σε σύγκριση με τον νικητή του αγώνα.

Αυτή ήταν μία ακόμα (από τις αρκετές) εκπλήξεις του τελευταίου 1000αριού στην Ασία, και πλέον ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι ο μοναδικός παίκτης του Top-10 που παραμένει στη διοργάνωση, και αντιμετωπίζει τώρα τον Τόμι Πολ.

Τελευταία παρουσία του Ντιμιτρόφ στα προημιτελικά της Σανγκάη ήταν το 2017, που ήταν και η τελευταία του συμμετοχή στη διοργάνωση. Τώρα θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Τζάρι, που ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Ντιέγκο Σβάρτσμαν, για μία θέση στην τελική 4άδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις