fbpx

Shanghai Masters: Εύκολα στον προημιτελικό ο Αμπέρ – Έκλεισε θέση στην 8άδα ο Τζάρι (vid)

Shanghai Masters: Εύκολα στον προημιτελικό ο Αμπέρ – Έκλεισε θέση στην 8άδα ο Τζάρι (vid)

Έκλεισε θέση στην 8άδα του Rolex Shanghai Masters ο Ούγκο Αμπέρ, νικώντας εύκολα τον Τζέι Τζέι Γουλφ με 6-1, 6-2 μέσα σε 57 αγωνιστικά λεπτά, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, και παράλληλα την πορεία του στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας.

Ο Γάλλος τενίστας ολοκλήρωσε το ματς με 17 winners και 6 άσους, ενώ είχε μόλις 3 αβίαστα και κανένα διπλό λάθος, αγγίζοντας το τέλειο με την απόδοσή του στο κεντρικό κορτ.

Είχε 92% ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (23/25), είχε 9/10 από το δεύτερο, και δεν άφησε περιθώρια διεκδίκησης του ματς στον Αμερικανό αντίπαλό του, που δεν απείλησε σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα για break.

Στο πρώτο σετ, ο Αμπέρ ξεκίνησε με 3/3 κερδισμένα games, έχοντας χαρίσει μόλις έναν(!) πόντο στο ενδιάμεσο (3-0), μείωσε προσωρινά ο Γουλφ με service game, έχοντας σώσει και BP (3-1), αλλά στη συνέχεια δεν είχε νέα επιθετική λύση και έτσι ο No32 του ταμπλό έκλεισε εύκολα το πρώτο μέρος (6-1).

Στην επανάληψη, αν και ο Αμερικανός ξεκίνησε με αλάνθαστη υπεράσπιση του σερβίς του (1-0), ο Αμπέρ απάντησε με νέο καθοριστικό σερί (5/5 κερδισμένα games) και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη (5-1). Μείωσε στο 7ο game ο Γουλφ, δίνοντας και πάλι δύο πόντους από το σερβίς, αλλά στο αμέσως επόμενο ο Αμπέρ έγραψε τον επίλογο του ματς, έπειτα από τριπλό MP (6-2).

Στο ματς που προηγήθηκε και άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας στο Stadium Court, ο Νίκολας Τζάρι επικράτησε του Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-3, 5-7, 6-3, μέσα σε 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα, κλείνοντας και αυτός θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης,.

Ο Χιλιανός πέτυχε 44(!) winners και 15 άσους, αριθμούς που δε μπόρεσε να πλησιάσει ο Αργεντινός αντίπαλός του (17/3), ενώ βρέθηκε και σε πολύ καλή μέρα από το πρώτο σερβίς του (79%, 42/53). Έσωσε 3/4 BP του Σβάρτσμαν, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις τρεις από τις 7 ευκαιρίες για δικό του break.

YouTube video

Αντίπαλός του Αμπέρ στους “8” θα είναι είτε ο Αντρέι Ρούμπλεφ, είτε ο Τόμι Πολ, ενώ ο Τζάρι θα κληθεί να ξεπεράσει είτε το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ, είτε αυτό του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, για να εξασφαλίσει θέση στα ημιτελικά της Σανγκάη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις