fbpx

Shanghai Masters: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς και αποχαιρετά τη Σανγκάη (vid)

Shanghai Masters: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς και αποχαιρετά τη Σανγκάη (vid)

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Ούγκο Αμπέρ, μιας και ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 7-5, μετά από δύο ώρες και 9 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Rolex Shanghai Masters, και αποχαιρετά πρόωρα μία ακόμα διοργάνωση της ασιατικής περιοδείας.

Μετά την επικράτησή του στην πρεμιέρα κόντρα στον Ρίνκι Χιτζικάτα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας υπέστη ήττα – πισωγύρισμα, μιας και χάνει την ευκαιρία να προσθέσει βαθμούς στην συγκομιδή του στην παγκόσμια κατάταξή, ενώ μένει πίσω και στην κούρσα για την πρόκριση στα ATP Finals.

Μετά τις ήττες των Χόλγκερ Ρούνε και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Στέφανος έχει μπροστά του την ευκαιρία να “κλειδώσει” την παρουσία του στα τελικά του Τορίνο (12-19/11), αλλά και να προσπεράσει τον Δανό στα ATP Rankings, εφόσον έφτανε ως τα ημιτελικά του τελευταίου 1000αριού της Ασίας.

Πλέον όμως αυτά θα παραμείνουν υποθετικές συζητήσεις, και πλέον είναι πολλές οι πιθανότητες να υποχωρήσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αν ο Αντρέι Ρούμπλεφ νικήσει τον Τόμι Πολ και προκριθεί στα προημιτελικά, θα τον προσπεράσει και θα ανέβει αυτός στο No. 6 του κόσμου.

Ενώ αν ο Κάσπερ Ρουντ από την άλλη μεριά του ταμπλό φτάσει ως τον τελικό του τουρνουά, τότε θα προσπεράσει και αυτός τον Τσιτσιπά, και έτσι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα πέσει στο No. 8. Αν δε συμβεί τίποτα από τα δύο προαναφερόμενα σενάρια, ο Στέφανος θα παραμείνει στη θέση του.

Όσον αφορά τα παιχνίδια ανάμεσα σε Αμπέρ και Τσιτσιπά, αυτή ήταν η τέταρτη on court συνάντησή τους στο Tour, με τον Γάλλο να τον κερδίσει για τρίτη φορά, και να βελτιώνει κι’ άλλο το h2h τους. Είναι ένας αντίπαλος που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Στέφανο και αποδείχθηκε και σήμερα.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του ματς στο Stadium Court, ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 27 winners και 7 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 7 αβίαστα λάθη και και ένα διπλό σφάλμα. Πήρε πολλά σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (80%, 47/59), αλλά υστέρησε στο δεύτερο.

Από την άλλη, ο Αμπέρ είχε 34 winners και 8 άσους, έκανε 2 παραπάνω λάθη από τον Στέφανο (9) και μόλις ένα διπλό σφάλμα, και εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό σερβίς του για να πάρει τη νίκη. Είχε 84% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, και εκμεταλλεύτηκε τις μισές ευκαιρίες για break (3/6).

Στο πρώτο σετ, ξεκίνησε με break ο Γάλλος και διατήρησε το ασφαλές προβάδισμά του μέχρι τέλους, για να κάνει δίχως κινδύνους το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4), όμως στην επανάληψη ο Τσιτσιπάς πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και ένα break ήταν αρκετό για να στείλει το ματς στο decider (6-3).

Στο τελευταίο σετ, ο Γάλλος απέκτησε ξανά τα ηνία ξεκινώντας με σερί 3/3 κερδισμένα games, πετυχαίνοντας ξανά πρώτος break (3-0). Μέχρι το 5ο game κράτησε τη διαφορά στο ίδιο σημείο, ο Στέφανος έσβησε το break και ισοφάρισε σε 2 περιπτώσεις (4-4, 5-5), αλλά στο φινάλε ο Αμπέρ με break πήρε τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση.

Στους “16” θα αντιμετωπίσει τον Τζέι Τζέι Γουλφ που επιβλήθηκε λίγο νωρίτερα του Ματέο Αρνάλντι με 6-4, 3-6, 7-5, και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα συναντήσει στην 8άδα τον αντίστοιχο νικητή από τον αγώνα ανάμεσα σε Αντρέι Ρούμπλεφ και Τόμι Πολ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσιτσιπάς – Ουμπέρ 1-2 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS”,”description”:”Τσιτσιπάς – Ουμπέρ 1-2 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wOS8xNi80Nl81M182NTI0MmU3ZDZlMmUzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M26S”,”uploadDate”:”2023-10-09T16:45:57.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw4255er5wfd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις