fbpx

Shanghai Masters: Κόντρα στον Αμπέρ ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο

Shanghai Masters: Κόντρα στον Αμπέρ ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο

Έμαθε τον επόμενο αντίπαλό του στο Rolex Shanghai Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που χθες Σάββατο (7/10) έκανε ιδανική πρεμιέρα απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2, και επέστρεψε στις νίκες στο ATP Tour, μετά την τελευταία του στο US Open.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ούγκο Αμπέρ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας, ο οποίος επικράτησε του Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσουλπ με 6-4, 1-6, 6-2, σε ματς που διεξήχθη σε δύο δόσεις.

Το παιχνίδι τους είχε ξεκινήσει χθες το πρωί, όμως η βροχή το διέκοψε, όπως και πολλά παιχνίδια που διεξάγονταν σε ανοιχτό κορτ, και ως αποτέλεσμα μεταφέρθηκαν στο σημερινό πρόγραμμα. Ο 25χρονος Γάλλος πήρε τη μεγάλη νίκη, και πλέον είναι στο δρόμο του Στέφανου.

Τόσο ο Αμπέρ, όσο και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προέρχονται από bye πρόκριση στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια τον πρώτο λόγο έχει ο No. 34 της παγκόσμιας κατάταξης, μετρώντας ως τώρα δύο νίκες σε τρεις on court συναντήσεις τους.

Πρώτη φορά αναμετρήθηκαν στο 1000άρι του Παρισιού το 2020, με τον Γάλλο να επικρατεί έπειτα από τρία(!) tie-breaks (7-6(4), 6-7(6), 7-6(3), ενώ η δεύτερη φορά ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, με τον Αμπέρ να κάνει την ανατροπή και να κερδίζει με 2-6, 7-6(4), 6-2.

Στην τελευταία τους αναμέτρηση, στο πλαίσιο του 3ου γύρου στο 1000άρι του Καναδά την ίδια χρονιά, ήταν η σειρά του Στέφανου να χαμογελάσει στο τέλος, κερδίζοντας τον στα τρία σετ με 6-3, 6-7(13), 6-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο, κάτι που ευελπιστεί να κάνει και αύριο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις