fbpx

Shanghai Masters: Πρεμιέρα με εύκολη νίκη για τον Τσιτσιπά στη Σανγκάη (vid)

Shanghai Masters: Πρεμιέρα με εύκολη νίκη για τον Τσιτσιπά στη Σανγκάη (vid)

Ιδανικό ξεκίνημα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Σανγκάη έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε εύκολα του Ρίνκι Χιτζικάτα με 6-4, 6-2 σε διάστημα μίας ώρας και 22 λεπτών στο Stadium Court, και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Rolex Shanghai Masters.

Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του 25χρονου Έλληνα τενίστα στην ασιατική περιοδεία, μιας και προερχόταν από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Πεκίνο, χάνοντας από τον Νίκολας Τζάρι με 6-4, 6-4, αλλά και πρώτη μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο US Open, κόντρα στον Μίλος Ράονιτς (6-2, 6-3, 6-4).

Ο Στέφανος κυριάρχησε και στα δύο σετ, δεν πτοήθηκε όταν του ο 22χρονος Αυστραλός του πήρε πίσω το break στα μέσα του πρώτου μέρους, και με καλά ποσοστά από το σερβίς του, αλλά και έχοντας λιγοστά λάθη, έφτασε στην καθαρή επικράτηση για να συνεχίσει στο τελευταίο 1000άρι της Ασίας.

Με τη νίκη αυτή φτάνει για 4η φορά στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και παράλληλα προσθέτει σημαντικούς βαθμούς τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και στο ATP Race, μιας και θέλει να “κλειδώσει” όσο πιο σύντομα γίνεται την πρόκριση για τα ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Όσον αφορά τώρα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο No. 6 του κόσμου επικρατεί για 2η φορά φέτος, αλλά και συνολικά, του Χιντζικάτα, μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Μελβούρνη για το Australian Open (6-3, 6-0, 6-2). Ο Αυστραλός προερχόταν από τα προκριματικά και ολοκλήρωσε εδώ το ταξίδι του, ενώ ο Στέφανος δίνει “ραντεβού” με έναν εκ των Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσχουλπ και Ούγκο Αμπέρ στους “32”.

YouTube video

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 20 winners, εκ των οποίων οι 15 ήταν στο forehand του, ενώ είχε και τέσσερις άσους. Σημείωσε 16 αβίαστα λάθη, είχε μόλις ένα διπλό σφάλμα, και βρέθηκε σε καλή μέρα από το πρώτο σερβίς του (76%, 31/41).

Από την άλλη, ο Χιτζικάτα είχε 12 winners σ’ όλο το παιχνίδι, έβγαλε τρεις άσους, αλλά του κόστισαν τα 21 αβίαστα λάθη, την ώρα που και αυτός είχε μόλις ένα διπλό σφάλμα. Δεν πήρε πολλά τόσο από το πρώτο σερβίς του (52%, 25/48), όσο και από το δεύτερο (44%, 4/9), και κατάφερε να σώσει 5/9 BP του Έλληνα τενίστα.

Στο πρώτο σετ, ο Αυστραλός ξεκίνησε πρώτος να σερβίρει και πήρε το πρώτο ισχνό προβάδισμα, σώζοντας διπλό BP (1-0), αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με δική του υπεράσπιση, έχοντας γλιτώσει και ο ίδιος από διπλή “απειλή” του Χιτζικάτα για break (1-1). Στη συνέχεια ο Στέφανος επέστρεψε από το εις βάρος του 30-0 και με την πρώτη ευκαιρία έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του (2-1), ενώ με love service game μεγάλωσε τη διαφορά (3-1).

Μέχρι το 6ο game η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (4-2), για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ ο Χιτζικάτα έπειτα από ένα μεγάλης διάρκειας hold, αλλά και παίρνοντας πίσω το αρχικό break του Τσιτσιπά (4-4). Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το επόμενο BP του για να πάρει εκ νέου τα ηνία, και να σερβίρει σωστά στο φινάλε για το 1-0 (6-4).

Στην επανάληψη, μέχρι το 4ο game παρέμεναν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί από το σερβίς τους (2-2). Στη συνέχεια όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε τριπλό BP και δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη (3-2), ενώ διεύρυνε και το προβάδισμά του με εύκολη υπεράσπιση του σερβίς του (4-2). Στον επίλογο του ματς ο Στέφανος έκανε ξανά break (5-2), και με τριπλό MP ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές του (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις