fbpx

China Open: Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη και έμεινε εκτός ημιτελικού (vid)

China Open: Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη και έμεινε εκτός ημιτελικού (vid)

Ήττα και αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη από την προημιτελική φάση του China Open, καθώς η Κόκο Γκοφ την κέρδισε με 6-2, 6-4 μετά από μία ώρα και 19 λεπτά αγώνα στο Diamond Court, και χάνει την ευκαιρία να μπει στην 4άδα, αλλά και να ανεβάσει τη βαθμολογική συγκομιδή της στο WTA Race.

Το εμπόδιο της 19χρονης Αμερικανίδας φάνηκε ανυπέρβλητο για την Μαρία, που αδυνατούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του παιχνιδιού της, και έτσι ήρθε η καθαρή νίκη για την No. 3 του κόσμου, που μετρά 16 διαδοχικές στο WTA Tour, αλλά και 22/23 από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η Γκοφ πέτυχε την 2η διαδοχική, αλλά και 3η συνολικά νίκη της σε βάρος της 28χρονης Ελληνίδας τενίστριας, που συνεχίζει να προηγείται σε νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-3), όμως τη δεδομένη στιγμή η Αμερικανίδα δείχνει ικανή για πολλές διακρίσεις και είναι αναμφίβολα η πιο φορμαρισμένη τενίστρια στον κόσμο.

Στα ημιτελικά, η Γκοφ θα συναντήσει την Ίγκα Σφιόντεκ, που νωρίτερα επικράτησε με ανατροπή της Καρολίν Γκαρσία με 6-7(8), 7-6(5), 6-1, έπειτα από δύο ώρες και 35 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Πεκίνου, και σίγουρα πρόκειται για μία αρκετά συναρπαστική συνάντηση, με ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό να διακυβεύεται.

Όσον για την Σάκκαρη, οι προσπάθειές της στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας ολοκληρώνονται, και οι ελπίδες της για πρόκρισή της στα WTA Finals λιγοστεύουν, αν και αναμένεται να αγωνιστεί στο 500άρι του τουρνουά της ερχόμενης εβδομάδας «Zhengzhou Open» (9-15/10).

Το ματς:

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, η Μαρία τέλειωσε το ματς έχοντας απολογισμό 2 άσων και 4 διπλά σφάλματα, ενώ υστέρησε αρκετά τόσο από το πρώτο σερβίς (70%, 26/37), όσο και από το δεύτερο (40%, 10/25). Έσωσε 7/10 BP της αντίπαλής της, και δεν απείλησε ποτέ η ίδια για break.

Από την άλλη, η Αμερικανίδα πήρε τα πάντα από το πρώτο καλό σερβίς της (81%, 26/31), λίγες ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε το δεύτερο (65%, 11/17), και έβρισκε τον τρόπο να κλείνει άμεσα και αποτελεσματικά τα service game της, ώστε να μην απειλείται από την Σάκκαρη.

Στο πρώτο σετ, η Γκοφ ξεκίνησε με σερί 4/4 κερδισμένα games, έχοντας και 2 break στο ενδιάμεσο, για να αποκτήσει τα ηνία της αναμέτρησης, και να ‘χει φυσικά τον πρώτο λόγο για την κατάκτησή του (4-0). Η Μαρία μείωσε σε 2 περιπτώσεις με επιτυχημένες υπερασπίσεις των σερβίς της (5-3), αλλά έπειτα από διπλό SP η No. 3 του ταμπλό πήρε προβάδισμα νίκης (6-2).

Στην επανάληψη, η Σάκκαρη σέρβιρε πρώτη και διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι το 3ο game (2-1), αλλά η Γκοφ με νέο σερί 3/3 κερδισμένα games απέκτησε και πάλι τον έλεγχο, βάζοντας το ματς επί της ουσίας στην τελική του ευθεία (4-2).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 4-3 με νέο καλό service game, πίεσε για το break στο αμέσως επόμενο game αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της 0-30 (5-3), και παρά το γεγονός ότι μείωσε ξανά στο 9ο game (5-4), η 19χρονη έφτασε σε τριπλό MP στο φινάλε και τελείωσε ιδανικά το παιχνίδι (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις