fbpx

Shanghai Masters: Στο ίδιο μισό με Ρούμπλεφ και Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στη Σανγκάη (pics)

Shanghai Masters: Στο ίδιο μισό με Ρούμπλεφ και Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στη Σανγκάη (pics)

Τους πρώτους του πιθανούς αντιπάλους, αλλά και το πιθανό μονοπάτι του ως τον τελικό του Shanghai Masters (4-15/10), έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπειτα από την κλήρωση της Δευτέρας (2/10), σε μία διοργάνωση που επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας της από το ATP Tour, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει με bye από τον 1ο γύρο, οπότε θα κάνει πρεμιέρα στον αμέσως επόμενο, όπου θα κληθεί να επιστρέψει στις νίκες είτε απέναντι στον Λάσλο Τζέρε, είτε σε παίκτη που προέρχεται από τα προκριματικά. Απέναντι στον 28χρονο Σέρβο ο Στέφανος μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αν ο No. 4 του ταμπλό επικρατήσει στον πρώτο αγώνα του στην Σανγκάη, τότε στον 3ο γύρο ενδέχεται να διασταυρωθεί με τον Ούγκο Αμπέρ, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει τόσο ο Ολλανδός Βαν ντερ Ζάντσουλπ, όσο και ο Αυστραλός Κρίστοφερ Ο’ Κόνελ. Εφόσον κάνει το 2/2, στην επόμενη φάση θα παίξει (με βάση λογικής) είτε απέναντι στον Κάμερον Νόρι, είτε κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Από τα προημιτελικά και μετά ξεκινούν οι ακόμα πιο δύσκολες αποστολές, καθώς αν ο Στέφανος έχει καταφέρει να πετύχει το απόλυτο των νικών μέχρι τότε και φτάσει στην 8άδα, τότε αντίπαλός του εκεί θα είναι πιθανότατα ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Κόντρα στον συνομήλικό του Ρώσο μετρά 6 νίκες σε 11 παιχνίδια, ενώ αμφότεροι θα διεκδικήσουν μία μεγάλη πορεία στην Σανγκάη, προκειμένου να εξασφαλίσουν το συντομότερο την πρόκρισή τους στα ATP Finals.

Με ενδεχόμενη νίκη του Τσιτσιπά και στον προημιτελικό του τελευταίου 1000αριού της ασιατικής περιοδείας, τότε στην 4άδα θα συναντήσει τον κορυφαίο του ταμπλό, αλλά και No. 2 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα 5 παιχνίδια που έχουν αναμετρηθεί μέχρι σήμερα. Τελευταία τους συνάντηση ήταν στο Παρίσι για τα προημιτελικά του Roland Garros, με τον 20χρονο Ισπανό να κερδίζει με 6-2, 6-1, 7-6(5).

Αναφορικά με την άλλη μεριά του ταμπλό, εκεί δεσπόζει το όνομα του No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες αξιώσεις για να βρεθεί στον τελικό. Μαζί του βέβαια έχει τους Χόλκγερ Ρούνε, Γιανίκ Σίνερ, Κάσπερ Ρουντ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που μπορούν να αμφισβητήσουν την πορεία του ως τον τελικό. Με τον Ιταλό, μάλιστα, διασταυρώνεται στον προημιτελικό.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά ως τον τελικό:
1R: Bye
2R: Τζέρε/Qualifier
3R: Αμπέρ
4R: Νόρι/Στρουφ
QF: Ρούμπλεφ
SF: Αλκαράθ
F: Μεντβέντεφ

Πιθανοί προημιτελικοί:
Αλκαράθ-Φριτς
Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ
Ρουνε-Ρουντ
Μεντβέντεφ-Σίνερ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις