fbpx

Toray Pan Pacific Open: “Λύγισε” από την Κασάτκινα η Παπαμιχαήλ

Toray Pan Pacific Open: “Λύγισε” από την Κασάτκινα η Παπαμιχαήλ

Στοπ στην πολύ καλή πορεία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο Toray Pan Pacific Open του Τόκιο έβαλε η Ντάρια Κασάτκινα, καθώς επικράτησε με 6-4, 6-4 έπειτα από 2 ώρες παιχνιδιού, και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση της WTA 500 διοργάνωσης.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να κοντράρει τη No. 13 του κόσμου, σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης χαλούσε το παιχνίδι της και άλλαζε τις ισορροπίες, όμως στον επίλογο του ματς η Κασάτκινα βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη και να προκριθεί.

Στην 8άδα του τουρνουά στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, η 26χρονη Ρωσίδα θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα, που επικράτησε εύκολα χθες της Ισπανίδας, Κριστίνα Μπούσκα, με 6-1, 6-2, ενώ η Δέσποινα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στα διπλά, με παρτενέρ της την 25χρονη Μεξικανή, αλλά και No. 145 στα διπλά, Φερνάντα Κοντρέρας.

Το ελληνομεξικάνικο δίδυμο βρίσκεται στα προημιτελικά των διπλών, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα τους κόντρα στις Λιτζίγια Μαζοράβα (Λευκορωσία) και Μπιμπιάν Σχουφς (Ολλανδία) με 7-5, 6-4, και σήμερα θα αντιμετωπίσουν τις Έρι Χοζούμι και Μακόρο Νινομίγια, για μία θέση στην 4άδα.

Το ματς:

Στο 1ο σετ αμφότερες ξεκίνησαν με break, ενώ διατήρησαν την ισοπαλία μέχρι το 4ο game, έπειτα από εκατέρωθεν service games (2-2). Με νέο break η 26χρονη Ρωσίδα ανέκτησε το προβάδισμα, και στη συνέχεια έσωσε 2 BP της Δέσποινας για να πάρει απόσταση ασφαλείας (4-2).

Το break στο 5ο game είχε τελικά καθοριστική σημασία για την Κασάτκινα, καθώς της αρκούσε για να κλείσει ιδανικά το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμά της, ενώ για μία ακόμα φορά η Παπαμιχαήλ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για break στο φινάλε (6-4).

Στην επανάληψη, και πάλι ήταν η No. 220 πρώτη στη γραμμή του σερβίς, αλλά δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί. Παρότι έσβησε το διπλό BP της αντίπαλής της, στο επόμενο αβαντάζ η Ρωσίδα έκανε το break και πήρε προβάδισμα (1-0).

Πλησίασε στην άμεση απάντηση η Παπαμιχαήλ, καθώς έχασε ξανά διπλό BP για την ισοφάριση, αλλά με ένα μεγάλο hold η Κασάτκινα δημιούργησε και πάλι απόσταση ασφαλείας (2-0), την οποία αύξησε κι’ άλλο με νέο break, έπειτα από τέσσερις ευκαιρίες (3-0).

Στην εξέλιξη του αγώνα η Δέσποινα πήρε πίσω το ένα από τα 2 break (3-1), αλλά για μία ακόμα φορά δεν υπερασπίστηκε το σερβίς της, και η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (4-1). Από το 6ο game και μετά η Παπαμιχαήλ ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, και με ένα σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και 2 break στο ενδιάμεσο. έφερε το σετ σε πλήρη ισορροπία (4-4).

Στο φινάλε όμως, η Κασάτκινα κατάφερε αρχικά να επιστρέψει από το εις βάρος της 30-15 και να κάνει το 6ο συνολικά break της (5-4), και στη συνέχεια να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη, εκμεταλλευόμενη τα δύο MP που είχε στη διάθεσή της (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις