fbpx

Toray Pan Pacific Open: Ιδανική πρεμιέρα για την Σάκκαρη και πρόκριση στην 8άδα

Toray Pan Pacific Open: Ιδανική πρεμιέρα για την Σάκκαρη και πρόκριση στην 8άδα

Πρεμιέρα δίχως προβλήματα για την Μαρία Σάκκαρη, που συνεχίζει το νικηφόρο σερί της στο WTA Tour και παράλληλα προκρίνεται στην προημιτελική φάση του Toray Pan Pacific Open του Τόκιο, με στόχο μία ακόμα μεγάλη πορεία.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Μισάκι Ντόι με 6-3, 6-1 μέσα σε 66 αγωνιστικά λεπτά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου της WTA 500 διοργάνωσης στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μ’ αυτό να είναι το τελευταίο παιχνίδι καριέρας της 32χρονης Γιαπωνέζας, που χειροκροτήθηκε από τους συμπατριώτες της.

Αυτή είναι η 6η διαδοχική επικράτηση της Μαρίας στο Tour, με τις 5 προηγούμενες να εδρεύουν στη Γουαδαλαχάρα, όπου και κατέκτησε τον 2ο και σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της. Τώρα εστιάζει στο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και με την ίδια αφοσίωση στο τουρνουά της Ιαπωνίας, ώστε να αυξήσει τη βαθμολογική συγκομιδή της τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και στο WTA Race.

Επόμενο εμπόδιο της θα είναι η Καρολίν Γκαρσία, που επικράτησε νωρίτερα της Ανχελίνα Καλίνινα με 6-4, 6-3 για να πάρει το εισιτήριο της 8άδας, και να έχουμε επανάληψη της αναμέτρησης της περασμένης εβδομάδας στο Μεξικό, όπου και η Σάκκαρη την απέκλεισε για να περάσει στον τελικό.

Το ματς:

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης στο κεντρικό κορτ, η “γηπεδούχος” ξεκίνησε με υπεράσπιση του σεβρίς της, αλλά η Μαρία άμεσα πήρε τον έλεγχο πραγματοποιώντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, έχοντας και το πρώτο break στο ενδιάμεσο (3-1).

Μέχρι το 8ο game δεν άλλαξε κάτι στις ισορροπίες του αγώνα (5-3), ώσπου στο αμέσως επόμενο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε και δεύτερη “παραβίαση” στο σερβίς της αντίπαλής της, και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος, έχοντας παράλληλα και την ευκαιρία να σερβίρει πρώτη στην επανάληψη (6-3).

Στο 2ο σετ, με ένα νέο καθοριστικό σερί τριών διαδοχικών κερδισμένων games η Σάκκαρη “κλείδωσε” τη νίκη της (3-0), με την Ντόι να βρίσκει μία και μοναδική επιθετική λύση στο 4ο game για να μειώσει προσωρινά (3-1).

Με love service game η Μαρία έφερε ξανά την απόσταση στα προηγούμενα επίπεδα (4-1), έκανε νέο break στη συνέχεια για να επισπεύσει τις διαδικασίες (5-1), και έγραψε τον επίλογο στο ματς έχοντας στη διάθεσή της δύο MP (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις