fbpx

China Open: Το πρωί της Παρασκευής (29/9) η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Πεκίνο

China Open: Το πρωί της Παρασκευής (29/9) η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Πεκίνο

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση του ATP Tour είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μετά την παρουσία του μέχρι τον 2ο γύρο του US Open, αλλά και τις υποχρεώσεις του με την Εθνική μας ομάδα στο World Group του Davis Cup, ταξίδεψε στο Πεκίνο για τη συμμετοχή του στο China Open.

Η ασιατική περιοδεία επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας της, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, και όλα τα ονόματα του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, πλην των Νόβακ Τζόκοβιτς και Τέιλορ Φριτς, θα δώσουν το “παρών” στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, και αύριο Παρασκευή (29/9) θα κάνει το ντεμπούτο του στην ATP 500 διοργάνωση, απέναντι στον πάντα επικίνδυνο, Νίκολας Τζάρι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Lotus», και θα αρχίσει μετά τις 09:30 (ώρα Ελλάδος). Θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORTS 6HD.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που Τσιτσιπάς και Τζάρι συναντιούνται στο Tour, και αμφότεροι μετρούν από δύο νίκες και δύο ήττες. Η πρώτη ήταν στην Ολλανδία το 2019, με τον 27χρονο Χιλιανό να επικρατεί δύσκολα με 6-4, 3-6, 6-4, και να προκρίνεται στον προημιτελικό, ενώ όλες οι υπόλοιπες έλαβαν χώρα φέτος.

Στο ATP Masters 1000 του Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος δε δυσκολεύτηκε να τον κερδίσει καθαρά με 6-3, 6-4 και να προκριθεί στην 8άδα, όμως μερικούς μήνες αργότερα, στο Χάλε της Γερμανίας, ο Τζάρι κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6(5), 7-5, και να πάρει ξανά το εισιτήριο για τον προημιτελικό.

Τελευταία τους συνάντηση ήταν στο Los Cabos, με τον No. 5 του κόσμου να κερδίζει με 6-7(6), 7-6(4), 6-2, στη μοναδική αναμέτρηση που ο Τσιτσιπάς έχασε σετ στη διοργάνωση, για να προκριθεί στον ημιτελικό του ATP 250 τουρνουά του Μεξικού, και μετέπειτα να κατακτήσει τον τίτλο.

Τέλος, ο νικητής της αυριανής αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον 22χρονο Ιταλό, και προερχόμενο από τα προκριματικά, Ματέο Αρνάλντι, που στην πρεμιέρα του στο κυρίως ταμπλό επικράτησε εύκολα του Τζέι Τζέι Γουλφ με 6-2, 6-2, και συνέχισε το νικηφόρο σερί του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις