fbpx

Toray Pan Pacific Open: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στον 2ο γύρο για την Παπαμιχαήλ

Toray Pan Pacific Open: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στον 2ο γύρο για την Παπαμιχαήλ

Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Toray Pan Pacific Open του Τόκιο έδωσε σήμερα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που πέτυχε μία μεγάλη νίκη σε βάρος της Σακούρα Χοσόγκι με 7-6(3), 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά αγώνα, για να προκριθεί στον 2ο γύρο της WTA 500 διοργάνωσης.

Η Παπαμιχαήλ ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης (26/9) την 21χρονη Γιαπωνέζα, και προερχόμενη από τα προκριματικά, Νατσούμι Καβαγκούτσι, αλλά αυτή αποσύρθηκε, και έτσι τη θέση της στον αγώνα, αλλά και στο κυρίως ταμπλό, πήρε η 23χρονη συμπατριώτισσά της.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη καριέρας της 30χρονης Ελληνίδας τενίστριας σε κυρίως ταμπλό ενός 500αριού, με την πρώτη να την έχει κάνει πέρυσι πάλι στο ίδιο τουρνουά, και τώρα μετρά τρεις διαδοχικές νίκες στο Τόκιο, καθώς προέρχεται από τα προκριματικά.

Στον 2ο γύρο, η Δέσποινα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της είτε της Ντάρια Κασάτκινα (Ρωσία), είτε της Μάρτα Κόστιουκ (Ουκρανία), που αναμετρώνται σε λίγη ώρα, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στην 8άδα των διπλών με παρτενέρ της την 25χρονη Μεξικανή, Φερνάντα Κοντρέρας.

Το ματς:

Όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να σβήσει διπλό BP στο ξεκίνημα, αλλά και ένα ακόμα αβαντάζ, για να υπερασπιστεί με δυσκολία το σερβίς της (1-0), ενώ την πρώτη “παραβίαση” γλύτωσε και η Γιαπωνέζα στο 4ο game, σώζοντας BP της Παπαμιχαήλ (2-2).

Το πρώτο break ήρθε στο αμέσως επόμενο game, με την Χοσόγκι να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ευκαιρία της και να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα (3-2), το οποίο όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Δέσποινα απάντησε με back to back break και πήρε ξανά τη ηνία (5-3).

Σέρβιρε για το σετ στη συνέχεια η Παπαμιχαήλ αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει, μιας και μετά από ένα game διάρκειας 11 λεπτών, η Γιαπωνέζα της έσπασε ξανά το σερβίς, έχοντας στη διάθεσή της 6(!) BP, αλλά και σώζοντας ένα κομβικό SP της No. 220 του κόσμου (5-4).

Στο 10ο game έχασε ξανά δύο ευκαιρίες η Δέσποινα να κλείσει το σετ από το σερβίς της αντίπαλής της (5-5), και στο φινάλε αμφότερες βρήκαν service game για να οδηγήσουν το ματς στο tie-break (6-6). Μετά από 8μιση λεπτά, η Παπαμιχαήλ δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 6-3, και να κάνει σημαντικό βήμα για τη νίκη (7-6(3).

Στο 2ο σετ, και οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν δίχως λάθη από τη γραμμή του σερβίς (1-1), για να ξαναά αλλάξει τις ισορροπίες η Ελληνίδα στο 3ο game, πετυχαίνοντας ένα ακόμα καθοριστικό break, επιστρέφοντας μάλιστα από το εις βάρος της 30-0 (2-1).

Άμεση ήταν η απάντηση της Γιαπωνέζας Lucky Loser, που δεν έδωσε ούτε πόντο της Παπαμιχαήλ από το ίδιο της το σερβίς ώστε να πάρει πίσω το break (2-2), με το σκορ στη συνέχεια να παραμένει ισόπαλο ως το 8ο game (4-4).

Στην εξέλιξη του αγώνα, η Παπαμιχαήλ κατάφερε να βρει εκείνη ένα καλό break που θα της επιτρέψει να σερβίρει για τη νίκη (5-4), αλλά για μία ακόμα φορά δεν έκλεισε το σετ από το δικό της σερβίς, δίνοντας παράταση στην αγωνία (5-5).

Στον επίλογο της αναμέτρησης όμως, πραγματοποιώντας το 5ο συνολικά break της, αλλά και love service game, η Δέσποινα πήρε την πολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα της στο κυρίως ταμπλό, και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική πρόκριση στην 16άδα (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις