fbpx

China Open: Πρεμιέρα με Τζάρι ο Τσιτσιπάς – Στο ίδιο μισό με Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ

China Open: Πρεμιέρα με Τζάρι ο Τσιτσιπάς – Στο ίδιο μισό με Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ

Έτοιμος να ξεκινήσει την ασιατική περιοδεία του είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει πρώτη στάση στο China Open του Πεκίνο (28/9-4/10), και στόχος του είναι η επιστροφή στις νίκες του στο Tour, αλλά και μία καλή πορεία που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στα ATP Finals του Τορίνο.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, που προέρχεται από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο US Open, αλλά και από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική μας ομάδα στο Davis Cup, έμαθε τον πρώτο του αντίπαλο αλλά και το πιθανό μονοπάτι του στο επερχόμενο ATP 500 τουρνουά, μετά τη σημερινή κλήρωση.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Νίκολας Τζάρι στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση, τον οποίο έχει συναντήσει άλλες τέσσερις φορές μέχρι σήμερα και αμφότεροι μετρούν από δύο νίκες στα μεταξύ τους.

Αν καταφέρει και επιβληθεί του 27χρονου Χιλιανού, ο Τσιτσιπάς θα διασταυρωθεί με έναν qualifier στον 2ο γύρο, ενώ στον προημιτελικό κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον οποίο διατηρεί καλή παράδοση.

Στα μεταξύ τους ματς ο No. 4 του ταμπλό προηγείται με 8-4 στις νίκες, όμως φέτος δεν έχουν συναντηθεί στο Tour. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στο 1000άρι της Ρώμης, με τον Στέφανο να κερδίζει με ανατροπή (4-6, 6-3, 6-3) και να περνάει στον τελικό.

Εφόσον πετύχει και τρίτη σερί νίκη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, τότε στα ημιτελικά ενδέχεται να συναντήσει είτε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είτε τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Με τον No. 3 του κόσμου παραδοσιακά δυσκολεύεται ο Τσιτσιπάς και τα παιχνίδια τους πάντα είναι έντονα, ενώ κόντρα στον έτερο Ρώσο προηγείται με 6-5 στις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, και μία πιθανή αναμέτρησή τους θα έχει διπλό κίνητρο, καθώς αμφότεροι “κυνηγούν” την πρόκριση για τα τελικά της ATP.

Όσον αφορά το άλλο μισό του κυρίως ταμπλό, τις μεγαλύτερες αξιώσεις για να βρεθεί στον τελικό συγκεντρώνει ο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και κορυφαίος του ταμπλό λόγω της απουσίας του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κάρλος Αλκαράθ.

Εμπόδιο στην πορεία του 20χρονου Ισπανού μπορούν να σταθούν οι Χόλγκερ Ρούνε, Κάσπερ Ρουντ και Γιανίκ Σίνερ, με τον Νορβηγό να διασταυρώνεται με τον Αλκαράθ στον προημιτελικό. Παράλληλα, υπολογίσιμες δυνάμεις της διοργάνωσης είναι και οι Κάρεν Χατσάνοφ και Φελίξ Οσέρ Αλιασίμ, που επίσης ψάχνουν καλές πορείες στο φινάλε της σεζόν.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά ως τον τελικό:
1R: Τζάρι
2R: Qualifier
QF: Ζβέρεφ
SF: Μεντβέντεφ/Ρούμπλεφ
F: Αλκαράθ

Πιθανοί προημιτελικοί:
Αλκαράθ-Ρουντ
Ρούνε-Σίνερ
Ζβέρεφ-Τσιτσιπάς
Ρούμπλεφ-Μεντβέντεφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις