fbpx

WTA Race: Πλησιάζει την 8άδα η Σάκκαρη – Τι χρειάζεται για να ανέβει θέσεις (pic)

WTA Race: Πλησιάζει την 8άδα η Σάκκαρη – Τι χρειάζεται για να ανέβει θέσεις (pic)

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα WTA Finals έκανε η Μαρία Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα, καθώς με την κατάκτηση του 2ου και μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της κέρδισε επτά θέσεις (No. 16 – No. 9) και απέχει ελάχιστα από την τελική 8άδα.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης έπειτα από μία εντυπωσιακή εβδομάδα στο Μεξικό, μιας και οι πιθανότητές της πριν δεν ήταν πολλές, και όπως δήλωσε και η ίδια μετά την κατάκτηση του τίτλου, τα Finals δεν ήταν τότε ρεαλιστικός στόχος.

Πλέον είναι πολύ παραπάνω από ρεαλιστικός, εφόσον απέχει μόλις μία θέση πίσω από το Top-8 που θα παίξει στο Κανκούν (29/10-5/11), με τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Έλενα Ριμπάκινα να έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στα τελικά της WTA.

Στην 5η θέση, και με πλεονεκτικότερη θέση για να κλείσει και αυτή το “εισιτήριό” της για τα Finals, είναι η Τζέσικα Πεγκούλα με 4.405 βαθμούς, ενώ στην 6η και 7η θέση του Race, και χωρίς τουρνουά αυτή την εβδομάδα, βρίσκονται οι Μαρκέτα Βοντρούσοβα (3.661) και Καρολίνα Μούχοβα (3.650).

Αυτό σημαίνει πως οι δύο Τσέχες δε θα αυξήσουν τη βαθμολογική συγκομιδή τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και έτσι τόσο η 8η Ονς Ζαμπέρ (3.316), όσο και η Σάκκαρη (3.010), θα έχουν την ευκαιρία να τις πλησιάσουν, αλλά όχι να τις προσπεράσουν.

Η 29χρονη Τυνήσια απέχει 306 βαθμούς από την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μία σχετικά μικρή διαφορά ανάμεσα στην 8η και στην 9η θέση, και οι στόχοι της Μαρίας ενόψει αυτής της εβδομάδας είναι συγκεκριμένοι:

Τι χρειάζεται η Σάκκαρη για να μειώσει τη διαφορά ή και να προσπεράσει

Για να μπει στην κορυφαία 8άδα του Race η Σάκκαρη πρέπει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να κερδίζει πολύτιμους βαθμούς. Είναι κατανοητό πως δε γίνεται να κερδίζει κάθε τουρνουά που έχει μπροστά της, αλλά σίγουρα κάθε μεγάλη πορεία μετράει και θα τη βοηθήσει να ανέβει βαθμολογικά.

Αν η No. 6 του κόσμου καταφέρει και πανηγυρίσει back to back τίτλους, τότε θα αυξήσει τη συγκομιδή της κατά 405 βαθμούς. Και μπορεί αυτό να συντελέσει στο να προσπεράσει την Ζαμπέρ, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό, καθώς χρειάζεται να μην κάνει αντίστοιχες μεγάλες πορείες η Τυνήσια.

Αν για παράδειγμα η Ζαμπέρ δεν προχωρήσει πολλούς γύρους στο 500άρι της Κίνας, και η Σάκκαρη κάνει μία ακόμα μεγάλη πορεία στο αντίστοιχο τουρνουά του Τόκιο, τότε μπορεί και να την προσπεράσει στην κούρσα, και να αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητές για πρόκριση.

Η τωρινή κατάσταση στο WTA Race:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις