fbpx

Guadalajara Open: “Πέταξε” για τον τελικό η Σάκκαρη! (vid)

Guadalajara Open: “Πέταξε” για τον τελικό η Σάκκαρη! (vid)

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση (και) στον ημιτελικό του Guadalajara Open, η Μαρία Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Κάρολιν Γκαρσία και πέτυχε εύκολα την τέταρτη νίκη της στο WTA 1000 τουρνουά του Μεξικού, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση της στον μεγάλο τελικό.

Η περσινή φιναλίστ στη Γουαδαλαχάρα επέστρεψε ξανά στην άμεση διεκδίκηση του τίτλου νικώντας στο ματς της 4άδας την No. 11 του κόσμου με 6-3, 6-0, μέσα σε 71 αγωνιστικά λεπτά, και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κατακτήσει ξανά την κορυφή μίας διοργάνωσης, έπειτα από 4 χρόνια.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός της καριέρας της στο WTA Tour (1-7), αλλά και δεύτερος φετινός (0-1). Τελευταία και μοναδική κατάκτηση τίτλου για την Μαρία ήταν το WTA 250 τουρνουά του Ραμπάτ (2019), και τώρα έχει μπροστά της “χρυσή” ευκαιρία να πάρει το πρώτο της 1000άρι, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Απέναντί της θα βρεθεί η 25χρονη Αμερικανή, Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ, που βρίσκεται (για την ώρα) στο No. 111 της παγκόσμιας κατάταξης, και θα κάνει ένα τεράστιο “άλμα” 69 θέσεων, μετά την πρόκρισή της στον τελικό. Η Ντόλεχαϊντ επικράτησε νωρίτερα της συμπατριώτισσάς της, Σοφία Κένιν, με 7-5, 6-3, και βρίσκεται επάξια σε θέση να πάρει τον πρώτο της σπουδαίο τίτλο.

Μέσα σ’ όλα, η Σάκκαρη έχει πολλαπλά κέρδη από την αποψινή νίκη της, μιας και ανεβαίνει θέσεις τόσο στα WTA Rankings, όσο και στην κούρσα για την τελική 8άδα των WTA Finals. Αρχικά εξασφάλισε άνοδο τριών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας το No. 9 για το No. 6, ενώ στο WTA Race κερδίζει άλλες τρεις θέσεις απόψε (στο σύνολο 6 μέχρι τώρα), και εδραιώνεται στο No. 10.

Διπλή άνοδος για την 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που στην προκειμένη περίπτωση ενδιαφέρεται περισσότερο για το Race, αφού πριν την πρεμιέρα της στη Γουαδαλαχάρα ήταν σε δυσμενή θέση για την πρόκριση στα τελικά της WTA στο Κανκούν (29/10-5/11), και τώρα απέχει δύο θέσεις και 622 βαθμούς από την 8η, Ονς Ζαμπέρ.

Το ματς:

Όσον αφορά τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, η Σάκκαρη έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που αποτυπώνεται επακριβώς στην στατιστική του αγώνα, σε αντίθεση με την 29χρονη Γαλλίδα που υστέρησε σε πολλά σημεία, και δεν μπορούσε να “αποκρούσει” τον φρενήρη ρυθμό της Μαρίας.

Η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 7 αβίαστα λάθη, έδειξε μεγάλη συνέπεια (ξανά) από το σερβίς της καθώς δε χάρισε τίποτα στην Γκαρσία (4/4 σωσμένα BP), ενώ παράλληλα κατάφερε να μετουσιώσει σε break το 67% των ευκαιριών που της δόθηκαν (4/6).

Από την άλλη η No. 3 του ταμπλό δεν πήρε πολλά από κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (61%, 14/23), υπέπεσε μόλις δύο φορές σε διπλό σφάλμα, ενώ έκανε και 20 αβίαστα, δείγμα του ότι σε πολλά διαστήματα του αγώνα δεν ήταν συγκεντρωμένη.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 3ο game το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τη Μαρία να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα καθώς σέρβιρε πρώτη (2-1). Στο αμέσως επόμενο, αν και βρέθηκε σε διπλό BP το οποίο έσβησε η Γκαρσία, η Σάκκαρη πήρε ξανά το αβαντάζ και εν τέλει έκανε το break, για να ανοίξει το δρόμο προς την κατάκτηση του σετ (3-1).

Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους καμία από τις δύο δεν κινδύνεψε με BP, και έτσι η Ελληνίδα τενίστρια πήρε σαφέστατο προβάδισμα νίκης στο Estadio Akron de Tenis (6-3). Στο 2ο σετ, η Μαρία άγγιξε το τέλειο στην επίδοσή της και έφτασε σε ένα αξιοθαύμαστο bagel (6-0), κάνοντας 3 σερί break στην αντίπαλή της, για να “σφραγίσει” το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (24/9, 03:00).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις