fbpx

Guadalajara Open: Η ώρα και το κανάλι του τελικού της Σάκκαρη με την Ντόλεχαϊντ

Guadalajara Open: Η ώρα και το κανάλι του τελικού της Σάκκαρη με την Ντόλεχαϊντ

Έφτασε η μεγάλη μέρα του τελικού του Guadalajara Open, όπου Μαρία Σάκκαρη και Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ θα αναμετρηθούν για την κατάκτηση του τίτλου της WTA 1000 διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Estadio Akron de Tenis το ξημέρωμα της Κυριακής (24/9, 03:00), και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 6HD.

Αυτός θα είναι ο 2ος φετινός, αλλά και 9ος τελικός στην καριέρα της 28χρονης Ελληνίδας τενίστριας, που θα διεκδικήσει τον 2ο και μεγαλύτερο τίτλο της, μετά την κατάκτηση του WTA 250 τουρνουά στο Ραμπάτ (2019).

Η Μαρία έχει βρεθεί άλλες δύο φορές σε τελικό ενός 1000αριού (Indian Wells και πέρσι ξανά στη Γουαδαλαχάρα), μόνο που απόψε έχει μπροστά της μοναδική ευκαιρία για να θριαμβεύσει, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, τόσο από πλευράς αγωνιστικής εικόνας, όσο και με βάση παγκόσμιας κατάταξης.

Παράλληλα, η Σάκκαρη έχει ένα ακόμα βασικό κίνητρο να θέλει τη νίκη στον τελικό, ξέχωρα από το πρεστίζ της κατάκτησης του τίτλου. Συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι στο “κυνήγι” της πρόκρισης για τα WTA Finals, και στη Γουαδαλαχάρα κατάφερε να καλύψει τη μεγάλη απόσταση που είχε από την 8άδα.

Πριν την πρεμιέρα της, η Μαρία βρισκόταν στο No. 16 του WTA Race και με την παρουσία της στην 4άδα έκανε “άλμα” τριών θέσεων, για να βρεθεί στο No. 13. Με τη χθεσινή μεγάλη επικράτησή της στον ημιτελικό, η Σάκκαρη “σκαρφάλωσε” άλλες τρεις θέσεις, και τώρα είναι στο Top-10, απέχοντας δύο θέσεις και 622 βαθμούς από την 8η, Ονς Ζαμπέρ.

Από την άλλη, έχουμε την ανερχόμενη Αμερικανή (25 ετών), που ξεκίνησε τις προσπάθειές της στο τουρνουά στο No. 111 των WTA Rankings και τώρα έχει εξασφαλισμένη άνοδο 69 θέσεων! Αν νικήσει στον αποψινό τελικό, θα κάνει νέο career high μπαίνοντας στο Top-30 (No. 29).

Η Ντόλεχαϊντ είναι πρωτάρα σε τελικούς στο WTA Tour, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει την προ-απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται μία τέτοια συνθήκη, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα και έχει πετύχει μέχρι τώρα 5 διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις