fbpx

Guadalajara Open: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η “ασταμάτητη” Σάκκαρη! (vid)

Guadalajara Open: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η “ασταμάτητη” Σάκκαρη! (vid)

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση και 3η διαδοχική νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο Guadalajara Open, αυτή τη φορά εις βάρος της Εμιλιάνα Αράνγκο με 6-3, 6-4, μέσα σε μία ώρα και 22 λεπτά παιχνιδιού, για να προκριθεί καθαρά και δίκαια στα ημιτελικά της WTA 1000 διοργάνωσης.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν έχει χάσει σετ ως τώρα στη Γουαδαλαχάρα, και δείχνει το ίδιο -κυριαρχικό- αγωνιστικό πρόσωπο στα ματς της, που δεν επιτρέπει σε κάθε αντίπαλή της να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δε χαρίζει τίποτα από το σερβίς της, και πιέζει τη στιγμή που πρέπει για να βρει το break που θα ανοίξει το δρόμο για τη νίκη.

Κάτι ανάλογο πραγματοποίησε και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22/9), μιας και ήταν το τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος στο Estadio Akron, και χωρίς περιττούς κινδύνους εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική 4άδα, για να αντιμετωπίσει το πρώτο «Top-10» εμπόδιό της, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Μαρία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την 29χρονη Γαλλίδα, και άλλοτε No. 4 του κόσμου, Καρολίν Γκαρσία, που επικράτησε νωρίτερα της Βικτόρια Αζαρένκα με 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο των ημιτελικών. Το άλλο ζευγάρι θα είναι ανάμεσα στις Αμερικανές, Κάρολαϊν Ντόλαχαϊντ και Σοφία Κένιν.

Το ματς:

Όσον αφορά το παιχνίδι, η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης εκμεταλλεύτηκε ξανά τα βασικά “όπλα” της, έχοντας εξαιρετικό ποσοστό κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (79%, 34/43), δε χρειάστηκε αρκετά το δεύτερο σερβίς της (36%, 5/14), πέτυχε 20 winners, και δεν της κόστισαν τα 31(!) αβίαστα λάθη.

Από την άλλη, η 22χρονη Κολομβιανή δεν εντυπωσίασε ούτε στο πρώτο, αλλά ούτε και στο δεύτερο σερβίς της (63% και 43% αντίστοιχα), ενώ σημείωσε και 5 διπλά σφάλματα. Κατάφερε να μετουσιώσει σε break μία από τις 5 ευκαιρίες της, και παράλληλα έσωσε 6/9 BP της Σάκκαρη, που πίεζε πολύ κάθε φορά που σέρβιρε.

Στο 1ο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1), και στο αμέσως επόμενο επέστρεψε από το 40-0 για να πετύχει το πρώτο break της αναμέτρησης (3-1). Αυτό της αρκούσε για να διατηρήσει τον έλεγχο και την ασφαλή διαφορά, ούτως ώστε να κλείσει το πρώτο μέρος εστιάζοντας απλώς στο σερβίς της (6-3).

Στην επανάληψη, αν και η No. 180 ξεκίνησε με δύσκολο service game, έχοντας σώσει και ένα BP, δεν κατάφερε στη συνέχεια να προβάλει αντίσταση στην Μαρία, που με δικό της σερί 5 κερδισμένων games “κλείδωσε” την πρόκριση στα ημιτελικά του Μεξικού (5-1). Η Αράνγκο προσπάθησε στην εξέλιξη του αγώνα να επιστρέψει, έσβησε και ένα break, αλλά δεν της έφτασε αυτό για την ανατροπή (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις