fbpx

Guadalajara Open: Σαρωτική η Σάκκαρη και πρόκριση στα προημιτελικά! (vid)

Guadalajara Open: Σαρωτική η Σάκκαρη και πρόκριση στα προημιτελικά! (vid)

Νέα πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την Μαρία Σάκκαρη στο Guadalajara Open, καθώς μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/9) απέναντι στην Στορμ Χάντερ (6-2, 6-4), κατάφερε να επικρατήσει κι’ απόψε της Καμίλα Τζόρτζι με 6-2, 6-2, μέσα σε μία ώρα και 6 λεπτά αγώνα, και να προκριθεί στην τελική 8άδα.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια ήταν σταθερή στην απόδοσή της, κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μην επιτρέποντας στην αντίπαλή της να “χτίσει” ρυθμό, και συνεχίζει την πορεία της στην WTA 1000 διοργάνωση του Μεξικού, έχοντας ως στόχο φυσικά να φτάσει μέχρι τέλους, και να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή στο WTA Race.

Παράλληλα, αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική φορά που κερδίζει η Σάκκαρη στα μεταξύ τους παιχνίδια, διευρύνοντας το σερί νικών (4-0). Εκτός από την αποψινή τους συνάντηση, η No. 9 του κόσμου την κέρδισε για πρώτη φορά στο Κονέκτικατ το 2016 με 6-3, 6-3, το 2019 στο Σινσινάτι με 6-3, 6-0, και την ίδια χρονιά στο US Open με 6-1, 6-0.

Το ματς:

Σχετικά με το παιχνίδι, η No. 2 του ταμπλό, αλλά και περσινή φιναλίστ του τουρνουά στη, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με τέσσερις άσους, 6/8 κερδισμένα BP (75%), έσωσε τα μισά από τα BP που δέχθηκε (2/4), ενώ είχε καλά ποσοστά και σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (72%, 23/32).

Όσον αφορά την 31χρονη Ιταλίδα, αυτή δε βρήκε άσο στην αναμέτρηση, και υπέπεσε 6 φορές σε διπλό σφάλμα. Πήρε ελάχιστα πράγματα από το δεύτερο σερβίς της (20%, 4/20), ενώ κατάφερε να σώσει μόλις τα 2 από τα 8 BP που δέχθηκε (25%). Στα λίγα καλά διαστήματα της στο ματς κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Μαρίας σε 2 περιπτώσεις, αλλά δεν υποστήριξε τα break της με καλά service games.

Στο πρώτο σετ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 5/5 κερδισμένα games, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στην Τζόρτζι να ελπίζει για την κατάκτησή του, και παρά το γεγονός πως η Ιταλίδα πήρε πίσω το ένα από τα δύο break, η Μαρία έκανε και τρίτο στο φινάλε, για να σερβίρει πάλι πρώτη στην επανάληψη (6-2).

Στο δεύτερο και τελευταίο σετ, αν και η No. 56 του κόσμου μπήκε πιο δυναμικά στο Estadio Akron de Tenis, κάνοντας break και υπερασπίζοντας το σερβίς της, δε βρήκε νέα επιθετική λύση στη συνέχεια, μιας και η Σάκκαρη με ένα ακόμα εντυπωσιακό σερί (6/6 κερδισμένα games) τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς του 3ου γύρου, και έκλεισε τη θέση της για τα προημιτελικά.

Εκεί, θα διεκδικήσει την είσοδό της στην καλύτερη 4άδα της Γουαδαλαχάρα απέναντι στην 22χρονη Κολομβιανή, αλλά και No. 180 της παγκόσμιας κατάταξης, Εμιλιάνα Αράνγκο, που επικράτησε νωρίτερα της Τέιλορ Τάουνσεντ με 7-5, 1-6, 6-4, για να πάρει την πιο σημαντική πρόκριση στη μέχρι τώρα καριέρα της στο WTA Tour.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις