fbpx

Guadalajara Open: Στο ίδιο μισό με Μπέντσιτς και Γκαρσία η Σάκκαρη

Guadalajara Open: Στο ίδιο μισό με Μπέντσιτς και Γκαρσία η Σάκκαρη

Την προσοχή της στο Guadalajara Open στρέφει η Μαρία Σάκκαρη, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (18-24/9) στο Μεξικό, και θα έχει καταλυτική σημασία για την ίδια, μιας και επιζητά μια καλή πορεία, ώστε να διατηρήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στα WTA Finals.

Η 28χρονη Ελληνίδα προέρχεται από το WTA 500 τουρνουά στο Σαν Ντιέγκο, όπου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της προσπάθειες στα προημιτελικά, και τώρα το 1000άρι στη Γουαδαλαχάρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, μιας και αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την αύξηση της βαθμολογικής της συγκομιδής στο WTA Race.

Έχουν ήδη προκριθεί στα τελικά της WTA οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Έλενα Ριμπάκινα, και άλλες τέσσερις τενίστριες διεκδικούν την είσοδό τους στη μεγάλη διοργάνωση του Κανκούν, με την Μαρία να απέχει αρκετά από την 8η θέση (1.073 βαθμούς).

Η κλήρωσή της στη Γουαδαλαχάρα:

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι τοποθετημένη στο No. 2 του ταμπλό, ελέω των πολλών απουσιών από τις αθλήτριες του Top-10, και φαινομενικά έχει μία πιο ευνοϊκή κλήρωση, από ότι θα είχε ως No. 9, που είναι και η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη.

Θα ξεκινήσει με bye στον 1ο γύρο, οπότε θα κάνει πρεμιέρα στον αμέσως επόμενο, αντιμετωπίζοντας μία εκ των Στορμ Χάντερ και Ιρίνα Σάσνοβιτς. Αν τα καταφέρει στην πρώτη της αποστολή, θα διασταυρωθεί κατά πάσα πιθανότητα με την Αιγύπτια, αλλά και No. 14 του ταμπλό, Μαγιάρ Σέριφ.

Σε περίπτωση που κάνει το 2/2 η Σάκκαρη, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει την Μπελίντα Μπέντσιτς στον προημιτελικό, ενώ στα ημιτελικά το έργο της θα γίνει πιο δύσκολο, εφόσον βρεθεί εκεί, και θα παίξει είτε κόντρα στην Καρολίν Γκαρσία, είτε στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Από την άλλη μεριά του ταμπλό βρίσκεται η No. 1 της τωρινής διοργάνωσης, Ονς Ζαμπέρ, που διατηρεί με αξιώσεις τον τίτλο του φαβορί για να βρεθεί στον τελικό. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να τις σταθούν εμπόδιο οι Μάντισονς Κις, Εκατερίνα Αλεξάντροβα και Γιέλενα Οσταπένκο.

Το πιθανό μονοπάτι της Σάκκαρη:
1R: Bye
2R: Χάντερ-Σάσνοβιτς
3R: Σέριφ
QF: Μπέντσιτς
SF: Γκαρσία-Κουντερμέτοβα
F: Ζαμπέρ

Πιθανοί προημιτελικοί:
Ζαμπέρ-Αλεξαντρόβα
Κις-Οσταπένκο
Κουντερμέτοβα-Γκαρσία
Μπέντσιτς-Σάκκαρη

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις