fbpx

ATP Rankings: Άνοδος δύο θέσεων για Τσιτσιπά – Στην κορυφή του κόσμου ο Τζόκοβιτς

ATP Rankings: Άνοδος δύο θέσεων για Τσιτσιπά – Στην κορυφή του κόσμου ο Τζόκοβιτς

Στο No. 5 των ανανεωμένων ATP Rankings επέστρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας άνοδο δύο θέσεων μετά από τρεις εβδομάδες παρουσίας του στο No. 7, ενώ στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται (και τυπικά) πια ο για 4η φορά πρωταθλητής του US Open, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 25χρονο Έλληνας τενίστας, αν και δεν πραγματοποίησε την πορεία που θα ήθελε στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, κατάφερε να “σκαρφαλώσει” στην παγκόσμια κατάταξη για να βρίσκεται εκ νέου στο Top-5, και μάλιστα σε απόσταση… αναπνοής από τον Χόλγκερ Ρούνε, που εδραιώνεται στο No. 4.

Μπροστά από τους προαναφερόμενους, και με μεγάλη διαφορά, είναι ο φιναλίστ του τελευταίου Major της χρονιάς, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις μείωσε την απόσταση από τον πλέον No. 2 του κόσμου, Κάρλος, Αλκαράθ, και στην κορυφή φυσικά βρίσκεται ο 36χρονος Σέρβος, που έφτασε τα 24(!) Slam με τη χθεσινή του επικράτηση.

Όσον αφορά τώρα τις θέσεις κάτω από την πρώτη 5άδα, αρκετά κοντά στον Στέφανο βρίσκεται πλέον ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που και αυτός ανέβηκε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά την πορεία του ως τα προημιτελικά του US Open, ενώ στο No. 7 είναι ο Γιανίκ Σίνερ, απέχοντας περίπου 100 βαθμούς από τον Ρώσο.

Στο No. 8 ανέβηκε ο Τέιλορ Φριτς, κερδίζοντας μία θέση μετά από 9 εβδομάδες, ενώ αισθητή πρώτη είχε ο νέος κάτοχος του No. 9, Κάσπερ Ρουντ, μιας και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς του στις ΗΠΑ. Τη 10άδα συμπληρώνει πλέον ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που επιστρέφει εκεί μετά από 11 μήνες.

Εκτός του Top-10, αξιοσημείωτη άνοδο πραγματοποίησε ο ημιφιναλίστ της Νέας Υόρκης, Μπεν Σέλτον, που βρίσκεται στο No. 19 ανεβαίνοντας 28(!) θέσεις, ενώ νέο career high σημείωσαν οι Νίκολας Τζάρι (No. 22) και Σεμπάστιαν Μπαέζ (No. 28), που ανέβηκαν τρεις και τέσσερις θέσεις αντίστοιχα.

Η κατάταξη της ATP έως 11/9:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 11.795 βαθμοί
2. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 8.535 βαθμοί
3. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7.280 βαθμοί
4. Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 4.710 βαθμοί
5. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 4.615 βαθμοί
6. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.515 βαθμοί
7. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 4.465 βαθμοί
8. Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ) 3.955 βαθμοί
9. Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 3.560 βαθμοί
10. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 3.030 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις